Vlnr: Hans Eijsink met  Ronnie Eekelder (2de), Morris Orriëns met Luca Schuirink (NK jeugd), Harry Breuker met Bert Liefers (Wijhe)(NK C-klasse). Foto: Harry Breuker
Vlnr: Hans Eijsink met Ronnie Eekelder (2de), Morris Orriëns met Luca Schuirink (NK jeugd), Harry Breuker met Bert Liefers (Wijhe)(NK C-klasse). Foto: Harry Breuker Foto:

Litac vol in de prijzen bij
NK Dubbel 2019

LICHTENVOORDE - Zondag 6 oktober werd in Wijhe het Nederlands Kampioenschap dynamictennis dubbel gespeeld. Weliswaar was de deelname van Litac niet bijzonder groot, maar de successen waren er niet minder om.

Litac had zich met 3 teams ingeschreven voor dit toernooi. Morris Orriëns met Luca Schuirink deden mee in jeugdklasse, Hans Eijsink met Ronnie Eekelder en Bennie Huiskamp met Harry Breuker in de C-klasse. Helaas moest Bennie zich op het laatste moment afmelden en werd Harry gekoppeld aan Bert Liefers van Wijhe. Ook diens partner in de C-klasse was uitgevallen. Morris en Luca zorgden voor het eerste succes voor Litac. Ze werden in de jeugdklasse ongeslagen Nederlands Kampioen en moesten slechts 1 set afstaan aan het koppel van DTVRR uit Rosmalen dat tweede werd. Taflan uit Langenboom werd derde.

De andere Litac deelnemers (C-klasse volwassenen), kwamen in de morgen vrij eenvoudig door de poule-fase heen. Hans en Ronnie wonnen alle partijen van teams uit Deventer, Rosmalen en Wijhe. Harry en Bert deden hetzelfde door te winnen van Wijhe, Veenendaal en Lintelo. Beiden eerste in de poule betekende dat ze elkaar in middag alleen in de finale tegen konden komen. En dat gebeurde ook, beide teams gingen, zonder setverlies, door de kwart- en halve finale. De finale, onder het toeziend oog van veel publiek, werd een erg spannende wedstrijd. Hans en Ronnie namen in de eerste set al snel een voorsprong en Harry en Bert keken lange tijd tegen een achterstand aan maar trokken met 22-20 toch de eerste set naar zich toe. De tweede set namen Harry en Bert snel een kleine voorsprong die ze niet meer weggaven, waardoor ze Nederlands Kampioen werden in de C-klasse. Het zilver ging naar Hans en Ronnie.

Tafeltennis derde divisie
Litac – de Brug (Apeldoorn) 5-5
Een verdienstelijk gelijkspel. Er had meer ingezeten als de personele problemen niet zo groot waren. Opnieuw moest er aangetreden worden met een invaller en telkens weer blijkt dat het verschil tussen het eerste en de overige teams wel erg groot is. Helaas was nu ook Pim Kuipers door een blessure uitgeschakeld. Anne Wouda stond voor de ondankbare taak hem te vervangen. Hij kon geen potten breken en dat betekende drie nederlagen. Aaron Albeck en Sander Spijkers vochten voor wat ze waard waren en moesten alleen hun meerdere erkennen in de ongeslagen Waldo Hagenaars. Met de winst in het dubbel werd de einduitslag bepaald op 5-5. Met een magere 14 punten op de helft van de najaarscompetitie lijkt lijfsbehoud uitermate moeilijk te worden.

Kampioenschappen tafeltennis
basisscholieren

Op donderdag 24 oktober in de herfstvakantie vindt dit toernooi plaats in de Zandschoppe. Het is een toernooi voor alle leerlingen van de basisscholen van de groepen 3 tot en met 8. De zaal is open vanaf 12.30 uur. De wedstrijden zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur. Alle leerlingen worden zoveel mogelijk ingedeeld in de eigen leeftijdsgroep. Er zijn mooie prijzen voor de winnaars en de nummers. 2. Kom in sportkleding en gymschoenen. Opgave tot en met maandag 21 oktober per mail naar larswildenborg@gmail.com. Vermeld je naam, leeftijd, groep en naam basisschool. Heb je geen batje? Dan is er een leenbatje ter beschikking.

Havas maatje te groot voor Pacelli

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen de dames van Havas. Deze ploeg was niet geheel onbekend voor Pacelli. De dames vertrokken gezamenlijk met een busje vanuit Zieuwent naar Almere.

De dames hadden zich afgelopen week voorbereid op de wedstrijd. Dus ook weer volop getraind met hars. Het begin van de wedstrijd verliep het een beetje stroef. Pacelli wist in de eerste helft maar zeven keer te scoren. Met als gevolg een tussen stand van 13-7 in het voordeel van Havas. Er moest in de tweede helft echt wat veranderen bij Pacelli, vooral verdedigend. Er werd daarom ook besproken dat we als team moesten gaan spelen. En onze hoofden erbij moesten houden.

De tweede helft stonden de dames er als team. Met mooi opgebouwde aanvallen, snelle aanvallen en goed verdedigings- en keeperswerk. De dames hebben in de tweede helft een goede vechtlust laten zien. Maar toch wisten de dames van Havas de voorsprong te behouden en wonnen de wedstrijd dan ook met 23-18.