Longa '30 weet weer wat verliezen is

LICHTENVOORDE - Na vier opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag staat Longa '30 weer met beide benen op de grond. In Lichtenvoorde verloor het terecht van een sterk Juliana '31 uit Malden.

Vooraf was de ploeg van Erik Zandstra gewaarschuwd want de gasten uit Malden wisten in de eerste zes wedstrijden al 24 maal te scoren. Misschien wel mede daardoor was het eerste half uur zuinig qua entertainmentwaarde. Het was dan ook typerend dat het talrijke publiek slechts opveerde door een indraaiende corner van Juliana die net voorlangs stuiterde en een geblokte uittrap van de keeper door Thom Berendsen. Het was dan ook zeer plotseling dat Juliana liet zien waarom het al zo vaak heeft gescoord. Tweemaal in twee minuten tijd wist Jay van Boxtel de bal van rechts voor te brengen en even zo vaak was Wouter op den Camp er als de kippen bij om binnen te tikken: 0-2. Aan de andere zijde was Berendsen tweemaal dichtbij een treffer maar alleen voor de keeper lobde hij over en vond hij even later het zijnet.

Na rust moest Longa'30 op zoek naar de aansluitingstreffer maar bleek deze er geen moment echt in te zitten. Juliana maakt gebruik van de extra ruimte die het kreeg om wel tot kansen te komen. Verschillende malen kwam de thuisploeg goed weg. Zo raakte de ingevallen Jop van Lith de paal en Paul Diesel met een verwoestende uithaal de lat boven keeper Erik Wijnbergen. In de slotfase probeerde Longa '30 het nog met lange ballen op de ingevallen Jelmer Krooshof maar zoals gezegd, een doelpunt zat er eigenlijk geen moment in.

Ondanks de nederlaag blijft Longa'30 stevig in het linkerrijtje. Volgend weekend is de Lichtenvoordse ploeg vrij. 27 oktober gaat het op bezoek bij Unitas in Gorinchem.

Erix beloont zichzelf niet, punten naar Bredevoort

LIEVELDE - Nadat vorige week zondag de eerste overwinning van het seizoen werd geboekt, wilden de mannen van Erix deze lijn doorzetten tegen een goed draaiend Bredevoort.

Erix begon gedreven aan de eerste helft en was na een kleine minuut al direct dreigend voor de goal van Bredevoort, een grote kans leverde het echter niet op. Daarna werd het spel wat rommeliger, mede ingegeven door het feit dat beide elftallen een handvol basisspelers misten en de automatismen hierdoor ontbraken. De personele problemen werden nog wat groter toen Erix-speler Mart Oosterholt uitviel en de aanvoerder van Bredevoort zich na een klein kwartier moest laten wisselen met een (ogenschijnlijk) ernstige blessure. Erix pakte vervolgens de draad goed op en wist met redelijk goed voetbal een aantal goed uitgespeelde aanvallen op de mat te leggen. Diverse (grote) mogelijkheden waren echter niet besteed aan onze aanvalslinie. Zo lag de keeper van Bredevoort een aantal keren hinderlijk in de weg, werd een enkele keer de paal geraakt en miste men voorin gewoonweg de scherpte om deze kansen te verzilveren. Erg jammerlijk was het dan ook dat Bredevoort, totaal tegen de verhouding in, een kleine vijf minuten voor de theepauze op voorsprong kwam. Een terugspeelbal van de goed ingevallen Jacco Ressing werd niet optimaal verwerkt de doelman van Erix, waardoor de spits van Bredevoort de bal eenvoudig in het Erix-doel kon werken: 0-1. Een totaal onnodige achterstand aangezien Erix het beste van het spel had en voor deze tegentreffer geen enkele keer in de problemen was geweest. Na deze goal gebeurde er niet veel meer waardoor dit tevens de ruststand was.

In de tweede helft trachtte Erix op dezelfde wijze door te gaan als de eerste. Er werd immers redelijk goed gevoetbald en er werden voldoende kansen gecreëerd. Ondanks dat het veldoverwicht in de tweede helft iets afnam, waren de beste kansen in eerste instantie nog steeds voor Erix. Na een goede aanval over de rechterkant werd het spel vlak voor de zestienmeter van Bredevoort naar de linkerkant verlegt, waar de inmiddels opgekomen Cas Ekelhof de bal vrij kon aannemen. Hij passeerde nog één verdediger om vervolgens droog uit te halen. Zijn schot ging, helaas voor Erix, rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Naarmate de wedstrijd vorderde en de stand ongewijzigd bleef, ging Erix opportunistischer spelen en schoof men van achteruit een mannetje door. Hierdoor ontstonden er in de laatste linie ruimtes waar de Bredevoort-aanvallers gebruik van konden maken. Zij kwamen hierdoor een twee keer, één op één met Erix-doelman Tim Klein Tank. Eén keer wist hij zelf redding te brengen en de tweede keer was het Jacco Ressing die de bal nog vlak voor de doellijn kon tegenhouden. Aan de andere kant kreeg Erix nog een goede kans via Thijs Gotink. Hij wist een afgeslagen corner in de linkerhoek van het doel te plaatsen maar de goed keepende doelman van Bredevoort wist ook hier weer redding te brengen. In de laatste minuut van de wedstrijd schreeuwde Erix nog om een penalty na een vermeende handsbal van de rechtsback van Bredevoort maar de scheidsrechter wilde hier niet in mee. Het duel eindigde zodoende in een 0-1 nederlaag.

Al met al een teleurstellende middag waarbij Erix, zeker op basis van de eerste helft, meer had verdiend. Volgende week zondag 20 oktober wacht de uitwedstrijd in Gelselaar, tegen EGVV.