Onnauwkeurig RKZVC verliest: niet goed genoeg tegen een feller Meerssen

ZIEUWENT - Onnauwkeurigheid van RKZVC en een feller Meerssen bepaalden zondag letterlijk vanaf het begin de wedstrijd. Met 60 seconden keek RKZVC al tegen een achterstand aan door balverlies in de opbouw en teveel ruimte voor rechtsbuiten Richard Hannon die vrij op goal af kon gaan en beheerst de 1-0 in de linker benedenhoek binnen schoof. Binnen 4 minuten daarna had het zo maar drie of vier nul kunnen zijn. Een Meerssens schot ging amper een halve meter over, een volgend (van richting veranderd) schot ging via de lat over en een bijna vrije kopkans ging naast. Met het kwartier miste wederom een Zuid Limburgs schot het doel op een meter. Afgezien van twee ongevaarlijke schoten van Sjors Storkhorst kwam de eerste serieuze Zieuwentse dreiging in de 34ste minuut nadat Joey Belterman op rechts door kwam, de bal terug legde maar de inzet werd geblokt. Het schot van Remco van Leeuwen twee minuten later recht op de Meerssense keeper was voor rust het laatste aanvallende feit. Meerssen schoot daarentegen nog een keer op de paal (vanaf de achterlijn) en hun spits miste in de 39ste minuut een prima voorzet maar ternauwernood. Geklungel in de Zieuwentse opbouw gaf in de 40ste minuut Lloyd Borgers de kans om met een mooi schot de 2-0 ruststand op het scorebord te zetten.

Van Zieuwentse kant hoopte men op een betere tweede helft zoals dat de laatste weken vaker het geval was. De eerste tien minuten liepen nog niet zo best maar in de 59ste minuut viel toch de Zieuwentse goal. Sjors Storkhorst kwam op rechts door, gaf laag voor waarna Jens Schutten van dichtbij bij de eerste paal de 2-1 binnen tikte. Natuurlijk gaf dat hoop op meer en het veldspel werd opener en kwam ook meer in evenwicht zonder dat dit direct veel Zieuwentse kansen op leverde. Doordat RKZVC wat meer druk naar voren zette, kreeg Meerssen de ruimte voor counters die dreigend leken. In de 64ste minuut kon keeper Tim Penterman nog net zijn handen achter de harde knal krijgen zodat die er via de kruising uit ging waarna de rebound geblokt werd. Tien minuten later kwam Sjors Storkhorst door op een pass van Michiel Krabbenborg maar hij schoot de bal vanuit de stuit net iets te gehaast waardoor deze ruim over ging. In de 87ste minuut verzuimde Meerssen weer om de wedstrijd op slot te gooien. Het schot na de counter over links schampte de buitenkant van de rechter paal. Joey Belterman tekende met een hard schot recht op de keeper voor de laatste mogelijkheid.

KSV houdt één punt in Vragender

VRAGENDER - KSV blijft ook na zondag ongeslagen op eigen terrein. Door een geweldig doelpunt van Erwin van de Wolfshaar werd er 1-1 gelijk gespeeld tegen de elf van Martijn Meerdink van Ulftse Boys.

Op een zonnig sportpark de Bult werd er om 14.00 uur door scheidsrechter Floors het startsignaal gegeven. Beide ploegen beginnen gretig, maar ook heel onrustig aan de wedstrijd. Er wordt aan beide kanten veel (onnodig) balverlies geleden. Dit zorg voor een wisselvallig spelbeeld. In de 17de minuut is er de eerste kans voor KSV. Tim Minkhorst, net terug van een blessure, legt de bal goed klaar voor zijn rechter, maar schiet rakelings langs. Tien minuten later is er een kans voor Jouke Elshof, die op eigen houtje enkele spelers van Ulftse Boys te kijken geeft, maar de bal niet goed kan raken. Beide teams proberen druk te zetten. Aan Ulftse kant volgen er vele lange ballen op de rechtsbuiten. Die heeft zijn meters wel gemaakt deze zondagmiddag. Ulft is hierdoor dreigend, maar niet echt gevaarlijk. De betere kansen zijn in de eerste helft voor KSV, maar ook zij weten het net niet te vinden. Ruststand, 0-0.

KSV komt met frisse moed de kleedkamers uit en bepaalt het spelbeeld in het eerste kwartier na rust. Dit resulteert al in de 50ste minuut in een goede kans, echter kopt Erwin van de Wolfshaar rakelings over. En zoals zo vaak; als je zelf niet weet te scoren, doet de ander het. Tegen het spelbeeld in wordt het in de 68ste minuut 0-1. Een hoog 'zondagsschot' vanaf de zijkant, weet het net achter Wesley te vinden. Vanaf hier begint Ulft wat beter te voetballen en weet KSV maar moeizaam grip te krijgen op de wedstrijd. Echter, in de 85ste minuut is het toch raak. Na goed aangeven van Walter Overkamp kan Erwin van de Wolsfhaar op het doel af. Hij speelt hierbij op eigen kracht drie verdedigers van Ulftse Boys uit en schiet vervolgens fenomenaal in de verre hoek en tekent de 1-1 aan. Even leek het er nog op dat de Ulftse Boys toch de drie punten mee zouden nemen naar Ulft. In de 90ste minuut scoorden de gasten namelijk uit de kluts te scoren; een rollertje over de lijn. Echter is er gevlagd voor buitenspel. Scheidsrechter Floors koos er voor de grensrechter te laten staan, maar kwam na overleg – tot grote frustratie van de Ulftse Boys – toch terug op zijn beslissing. Na enkele minuten hots-knots-begonia-voetbal, volgt het eindsignaal. Een deling van de punten, een terechte uitslag na matig voetbal van beide kanten.

Sterk HMC verslaat MEC met 5-1

HARREVELD/MARIËNVELDE - Op een zonovergoten middag in Harreveld namen de mannen van HMC het op tegen de mannen van MEC. Na een mooie overwinning van vorige week op Etten (5-0) wilden de mannen deze lijn uiteraard door trekken. HMC werd voor de wedstrijd op scherp gezet door trainer Jorrit Bomers, die er op gebrand was om te winnen.

HMC begon sterk aan de wedstrijd met volle druk vooruit. Al snel kreeg HMC kansen, een kopbal van Luuk Rietberg die op de lat uiteen spatte en een voorzet op Niek ten Have die net niet lekker viel. HMC begon vele malen sterker aan de wedstrijd dan MEC. Na een kwartier spelen werd de score geopend door Jeroen Kampshof, na een mooie steekpass van Niek Ten Have rondde Kampshof het kalm af door eerst een verdediger uit te kappen en vervolgens de bal rustig in het netje te plaatsen (1-0). HMC kwam meer dan verdiend op voorsprong en bleef goed voetballen. De bal ging rond en er was veel druk naar voren. Na een half uur spelen creëerde Dave Sassen magie op sportpark 'T Hach. Een afgeslagen bal viel voor zijn voeten en de HMC-speler bedacht zich geen moment en schoot vanaf 35, 40 meter de bal onberispelijk binnen (2-0). Enkele minuten later was het alweer raak; een stuiterende bal op randje 16 werd subtiel door Jeroen Kampshof over de verdediging heen gewipt in de loop van Niek ten Have. Die bleef rustig en schoot de bal bekeken over de keeper heen (3-0). MEC liet HMC de bal rustig rond spelen waar door er veel ruimte was. Desondanks wist MEC op slag van rust terug te komen tot 3-1. Een kleine domper voor HMC, want het was zeker niet nodig.

Met een 3-1 voorsprong gingen de ploegen de rust in. Trainer Jorrit Bomers maakte in de rust duidelijk dat hij vond dat HMC verslapte en op momenten niet scherp genoeg was. Dave Sasse werd in de rust gewisseld in verband met een blessure voor Willem Tankink. Het was zaak om de 4-1 te maken en de wedstrijd op slot te gooien. Na een kwartier voetballen in de tweede helft lag de bal al in het netje, een mooie aanval van HMC werd door Pascal klein Holkenborg bekroond met een doelpunt (4-1). In de 60ste minuut viel Luuk Vossers in voor Jordy Berentsen. MEC creëerde in de tweede helft weinig kansen en kwam niet in het spel voor. In de 70ste minuut viel Thijs Schutten in voor Tom Tankink. Niet veel later kwam ook de 5-1 op het scorebord. Na een inspeelpass van Luuk Vossers volgde een goeie actie van de sterk spelende Davey Wopereis. Die op zijn beurt de bal afspeelde naar Jeroen Kampshof die zijn tweede van de wedstrijd kon maken (5-1). Na deze goal speelde HMC de wedstrijd rustig uit al kreeg het nog enkele kleine kansen, maar de score werd niet verder uitgebreid.

Pupil van de week waren Zoë Harbers en Stein Wiegers: We hebben een leuke middag gehad. We waren pupil van de week. Het was een mooie wedstrijd. Ze moesten tegen MEC en hebben met 5-1 gewonnen!!! Bedankt voor de mooie bal en zullen er thuis mee oefenen!