Afbeelding
Foto:

Gezellig handballen met de jongens en meiden van D2

Op de foto het team 'D2-gemengd' van Handbalvereniging Erix. De D2 is een gezellig team dat bestaat uit jongens en meiden. De competitie is pas begonnen en de eerste twee wedstrijden zijn reeds gewonnen, eentje werd er verloren.

Bij handbal speel je tot je twaalfde gemengd. Dat betekent dat jongens en meiden samen trainen en samen wedstrijden spelen. Hierdoor leren de kinderen met elkaar omgaan, elkaar respecteren en ook word je er sterker van, aangezien jongens en meiden zich beiden anders ontwikkelen. En daar kun je dus je voordeel mee doen. Vanaf je 12de jaar ga je dus in een jongens- of meidenteam spelen.

De D2 speelt dit jaar met 3 jongens en 6 meiden. Zij trainen op dinsdag en vrijdag in de Hamalandhal. Op vrijdag trainen ze samen met de E1, waarin meer jongens zitten. Toch is HV Erix op zoek naar nog meer jongens, in de leeftijd van geboortejaren 2007-2009. Vooral omdat er dan straks weer met een echt jongensteam gespeeld kan worden.

Dus lijkt het je leuk om eens mee te komen trainen, dan ben je van harte welkom. Ook jongens en meiden in andere leeftijden zijn natuurlijk van harte welkom. Voor iedere leeftijdsgroep hebben we teams. De jongste leden zijn in 2013 geboren en daar zitten meer jongens dan meisjes in het team. Handbal wordt dus gelukkig ook steeds populairder onder jongens. Het is dan ook een echt stoere en behendige sport, waarbij je wel tegen een stootje moet kunnen.

Tot dinsdag of vrijdag in de Hamalandhal!