Afbeelding
Foto:

Natuurwerkdag in het Vragender Veen

VRAGENDER - Samen aan de slag voor biodiversiteit, dat is dit jaar het thema tijdens de Natuurwerkdag 2019. Op zaterdag 2 november kunnen vrijwilligers zich inzetten voor de leefomgeving van watersalamanders, vogels, steenuilen en wilde bijen. Op verschillende plekken leggen vrijwilligers daarom houtwallen aan of maken een insectenhotel om wilde bijen, hommels en vlinders te helpen. Ook het knotten van wilgen is een belangrijke activiteit op de Natuurwerkdag.

In het Vragenderveen, een uniek stukje levend hoogveen waar bijzondere planten- en diersoorten leven, gaan vrijwilligers onderhoud plegen. Er is veel zaag- snoei- en sleepwerk te doen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen over deze bijzondere biotoop aan de vrijwilligers van Stichting Marke Vragender Veen.

Ook op andere plekke in de regio kan men aan de slag voor de natuur. Bij de Hoge Linie Doesburg kan men samen met de vrijwilligers aan de slag met wilgen knotten en andere snoeiwerkzaamheden. Knotwilgen bieden voedsel aan een groot aantal insecten en schuilgelegenheid aan veel soorten, zoals vogels, marters en uilen. In Gaanderen, De Watertap kan men de levendbarende hagedis helpen. Om het bosje en de plas geschikt te houden voor deze soort gaan we vogelkers zagen en afsteken met de schop en wilgjes en esjes uittrekken. Zo zorgen we dat het bijzondere rivierduin behouden blijft. Op Landgoed Kranengoor kan men meehelpen met bos onderhoud en bomen planten. Het thema is 'klimaatbestendige bosaanplant'. Ook kinderen zijn welkom om mee te helpen met eenvoudige werkzaamheden.

Ook meedoen aan de natuurwerkdag?
Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.