Het fabriekscomplex van Hulshof Herwalt in 1955. Foto: archief Vereniging Oudheidkunde Lichtenvoorde
Het fabriekscomplex van Hulshof Herwalt in 1955. Foto: archief Vereniging Oudheidkunde Lichtenvoorde Foto:

Expositie Hulshof Herwalt en open huis bij VOL

LICHTENVOORDE - Per 5 november houdt de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde (VOL) om de andere week open huis voor alle belangstellenden. Tijdelijk is er een expositie van Hulshof Herwalt te bezichtigen.

In zijn verenigingsgebouw bewaart de VOL zijn archief en allerlei attributen en er vinden bestuurs- en werkgroepbijeenkomsten plaats. Vanaf dinsdag 5 november houdt de vereniging tweewekelijks open huis voor alle belangstellenden. Heeft u vragen over Lichtenvoorde en omgeving in vroeger tijden, bent op zoek naar beeldmateriaal of wilt u gewoon eens een kopje koffie komen drinken, dan ben u van harte welkom. Momenteel heeft de VOL een tijdelijke expositie ingericht over de geschiedenis van de bekende vroegere leerlooierij en tassenfabriek Hulshof Herwalt. De expositie bestaat uit een schat aan foto's en is aangekleed met artikelen die door de jaren heen bij Hulshof Herwalt geproduceerd werden. Beslist een 'must see' voor oud-werknemers van deze Lichtenvoordse lederwarenfabrikant.

De eerste mogelijkheid is op dinsdag 5 november en daarna dus op iedere eerste en derde dinsdag van de maand. Het open huis is van 13.00 uur tot 17.00 uur. De VOL is gevestigd in de voormalige peuterspeelzaal de Bolderkoare aan Vincent van Goghstraat 8b.


www.oudheidkundelichtenvoorde.nl