In 2017 bracht het Glazen Huis in Mariënvelde geld bijeen voor Huntington. Foto: PR
In 2017 bracht het Glazen Huis in Mariënvelde geld bijeen voor Huntington. Foto: PR Foto:

Glazenhuisactie in Mariënvelde

MARIËNVELDE - In het weekend van 1, 2 en 3 november wordt in Mariënvelde de derde editie van het Glazenhuis georganiseerd. Net als de twee voorgaande edities vindt dit plaats bij Café Wieggers. Dit jaar zamelt de organisatie geld in voor twee goede doelen, te weten: Stichting Muco & Friends (Taaislijmziekte) & MS Research.

Vijf dj's laten zich zonder eten 48 uur aaneengesloten opsluiten. Tijdens deze periode worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud met als doel zoveel mogelijk geld op te halen. Daarnaast is er iedere avond een benefietoptreden van een band. Zondagavond 3 november om 19:00 uur verlaten de dj's het Glazenhuis en wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Daarna volgt er nog een spetterende afsluiting met de band ACHTUNG. Facebook: Glazenhuis Mariënvelde 2019.


Record aantal deelnemers nieuwe kruisjas-seizoen

VRAGENDER - Onlangs is het kruisjasseizoen van Beneman van start gegaan met maar liefst 72 kruisjasliefhebbers. De organisatie moest zelfs een tafel bijplaatsen om alle spelers een plek te bieden.

Na drie rondes kaarten kon de ranglijst opgemaakt worden. Op de laatste plaats eindigden, met een score van 2703 punten, Rita Overkamp en Dhylia van de Wolfshaar. Derde werd het paar Jos Schuirink/Jan Overkamp (4363 pnt) en tweede de heren Tone Kool/Bennie Dekkers (4404 pnt). Met maar liefst 102 punten meer eindigden de heren Bennie Klein Tank/Theo Klein Avink deze avond op nummer 1.

Maandag 4 november wordt ronde twee van het kruisjasseizoen gespeeld om 20.00 uur bij Beneman in Vragender. De prijsuitreiking is rond 23.15 uur. Meedoen kan ook voor een of enkele avonden. Belangstellenden zijn van harte welkom.