Longa'30 weet net niet te stunten tegen koploper Unitas

LICHTENVOORDE - Longa '30 is er zondagmiddag net niet in geslaagd te stunten tegen koploper Unitas. In Zuid-Holland kwam Longa '30 vroeg op voorsprong dankzij aanvoerder Dirk Doppen maar moest het in de slotfase toch de gelijkmaker incasseren. Onder een aangenaam herfstzonnetje werd het 1-1.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd was het spelbeeld duidelijk. De kwalitatief goede thuisploeg uit Gorinchem had veelvuldig de bal waar de uitploeg uit Lichtenvoorde compact verdedigde en wachtte op mogelijkheden op een uitbraak. Deze tactiek leek Longa geen windeieren te leggen want na ruim tien minuten spelen werd een indraaiende vrije trap van Rick Bosma van dichtbij langs de keeper getikt door Dirk Doppen. In het vervolg van de eerste helft was het vooral de thuisploeg die kansen kreeg. Het dichtst bij een doelpunt kwam Unitas via een vrije trap die spectaculair op de lat uiteenspatte. Voor Longa '30 kreeg Dion Hartgerink een vrije kopkans uit wederom een vrije trap van Bosma. Zijn vizier stond echter niet op scherp.

Na de thee eenzelfde spelbeeld waarbij Unitas nog meer druk zette op de goed georganiseerde Lichtenvoordse verdediging. Hoewel keeper Erik Wijnbergen het zeker niet rustig had wist Unitas zelden een 100% kans te creëren. De titelkandidaat moest het doen met schoten uit de tweede lijn die Wijnbergen niet in verlegenheid wisten te brengen. De eerste echte grote kans op een doelpunt na rust was wederom voor Longa '30. Na ruim een uur spelen stelde slordig balverlies van de thuisploeg Thom Berendsen in staat om uit te breken. Hij legde voor het doel breed op de meegelopen Boet Kemperman maar helaas voor de gasten uit Lichtenvoorde vond Kemperman van dichtbij de keeper. Daarna was het wederom vooral Unitas dat het tempo van de wedstrijd bepaalde en kansjes bleef creëren. Uiteindelijk werd deze druk Longa dan toch te veel. Een uitstekende actie over de linkerflank stelde Yevghenny Marceli in staat om van dichtbij voor een leeg doel binnen te tikken. Ondanks dat Unitas zichtbaar geen genoegen wilde nemen met één late treffer was Longa '30 vervolgens nog het dichtst bij de winst. Jordi Besselink sneed van de linkerflank naar binnen, haalde prachtig uit maar vond de onderkant van de lat. In de rebound wist ook Jelmer Krooshof de bal niet tussen de palen te schieten en dus deelden beide ploegen de punten.

Volgende week speelt Longa '30 een thuiswedstrijd tegen Nuenen. De ploeg uit Brabant wist zaterdagavond haar eerste punt in de wacht te slepen tegen OJC Rosmalen. In Lichtenvoorde zal er om 14.00 worden afgetrapt.

RKZVC scoort vijf maal in laatste halfuur tegen AWC

ZIEUWENT - RKZVC liet voor en na rust twee totaal verschillende gezichten zien. Voor rust leken de spelers bijna apathisch over het veld te lopen en speelden slordig terwijl AWC de bal meestal simpel rond kon tikken. Alhoewel RKZVC tien minuten voor rust al tekenen van beterschap toonde, hadden weinig Zieuwentse supporters in de rust vertrouwen op een goede afloop.

Na de eerste, zeer rustige tien minuten kwam AWC gemakkelijk op de 0-1 voorsprong als gevolg van balverlies in de opbouw waarna Joost Loeffen beheerst in de rechter benedenhoek binnen schoot. AWC bleef daarna controle houden. Een Wijchens schot ging recht op keeper Tim Penterman en een gevaarlijke lage voorzet in de 25ste minuut ging langs iedereen heen. AWC pikte de bal op en wederom Joost Loeffen schoot de bal in de rechter benedenhoek binnen voor de 0-2. Vanaf de 32ste minuut nam RKZVC het initiatief over met een kopbal van Jouke Knippenborg en schoten van Waldo Rhebergen en Joey Belterman die echter geen van allen gevaarlijk waren.

Meestal worden wissels in deze wedstrijdverslagen niet genoemd maar Sven Jurjus, die direct na rust in het veld kwam, had een groot aandeel in het scoreverloop en mag daarom ook gerust vandaag de credits krijgen voor de overwinning. Na rust begon RKZVC energieker zonder dat dit de eerste twintig minuten echte kansen opleverde. AWC was in die eerste 20 minuten zeker zo dreigend met een kopbal ruim voorlangs en een kopbal een halve meter over goal. In de 64ste minuut viel echter de eerste goal voor RKZVC en daarna veranderde het beeld van de wedstrijd compleet. Sven Jurjus passte met een boog achter de Wijchense defensie waarna Sjors Storkhorst de bal controleerde en beheerst de 1-2 binnen schoot. Twee minuten later stond het al gelijk. Joey Belterman controleerde een harde pass van Sven Jurjus knap met de borst en schoot daarna kiezelhard bij de linkerpaal de 2-2 binnen. Na pogingen van Sven Jurjus en Joey Belterman die ruim over gingen kwam in de 78ste minuut de 3-2 voorsprong. Sjors Storkhorst bereikte Sven Jurjus buiten de zestien. Het eerste schot van Sven werd nog geblokt maar vervolgens schoot hij de rebound strak in de linker benedenhoek voor de 3-2. Drie minuten later veroverde Joey Belterman met een knappe tackle de bal op het middenveld waarna Jens Schutten de inmiddels aan de linkerkant opgedoken Joey bereikte. Vanaf de achterlijn gaf hij terug op Sjors Storkhorst die beheerst de 4-2 op het scorebord zette. Na een Wijchens schot in de 84ste minuut recht op Tim Penterman zette Jens Schutten in de laatste minuut het slotakkoord. Een corner van rechts werd door Sven Jurjus doorgekopt waarna Jens voorbij de tweede paal de bal ineens op de slof nam en snoeihard in de rechter bovenhoek de 5-2 eindstand binnen schoot.