KSH Gym & Streetdance zorgde voor een show vol met hoogstandjes. Foto: PR
KSH Gym & Streetdance zorgde voor een show vol met hoogstandjes. Foto: PR Foto: MEM Kolkman-Eekelder

Movie-stars schitteren in Harreveld

HARREVELD - Na een periode van intensieve voorbereiding vond op zondag 27 oktober tweejaarlijkse uitvoering plaats van KSH Gym & Streetdance. In acht acts lieten de de jonge talenten in de show 'Movie-stars' zien wat ze in hun mars hadden.

Dat er goed geoefend was voor deze show bleek wel uit het enthousiasme en de waardering van een volle tribune in de sportzaal van Dorpshuis 't Kempken. Een zeer gevarieerd programma dat elegant werd geopend door de gymleidsters en leden van het voortgezet onderwijs. Vervolgens was het de beurt aan Tarzan en zijn Jane's (groep 1-2-3) die zich razendsnel door een jungle van obstakels manoeuvreerden. Als derde act vertoonden de stars of streetdance hun dancemoves. Onder leiding van de nieuwe dansinstructrices Femke Gierkink en Britt Schuurman werd er een strakke show neergezet. De selectie van KSH gym gaven de toeschouwers een kijkje in de keuken van het wedstrijd-turnen. Hierbij werd door de 'dames van elastiek' gebruik gemaakt van de balk, airtrack en de brug.

Zeer indrukwekkend en van hoogstaand niveau
Na de pauze was het tijd voor de verrassingsact. Nederlands kampioen trampolinespringen bij de junioren, Harris Pondes uit Harreveld, gaf een flitsende demonstratie van, letterlijk en figuurlijk, hoog niveau.

Menig hart smolt bij het zien van het optreden van de peutergroep die als Mickey Mouse in de zwart-wit versie uit 1928 lieten zien hoe snel en behendig muizen kunnen klimmen en kruipen. Onze jongste leden kenden geen plankenkoorts en er was tussen de oefening door zelfs nog tijd om even te zwaaien naar het publiek. Als een na laatste optreden was het wederom de beurt aan de selectie en VO die ook nog een spectaculaire spring/dansact hadden ingestudeerd. In hoog tempo vlogen de leden over de airtrack. Het publiek werd getrakteerd op ontelbare salto's, flikflaks en overige sprongen. De afsluitende act was een prooi de incredibles (gymgroep 4-5-6). Deze groep superhelden had de snelheid er ook goed in en lieten zien hoe handig superhelden moeten zijn.

De organisatie kijkt terug op een kleurrijk spektakel en dankt naast het Dorpshuis alle leden, sponsoren en toeschouwers voor een geslaagde middag.


De allerjongste deelnemers roepen vertedering op bij het publiek. Foto: PR