Ingang van De Klinke aan de Varsseveldseweg. Foto: De Lichtenvoorde
Ingang van De Klinke aan de Varsseveldseweg. Foto: De Lichtenvoorde Foto:

Klinkerhofje zoekt gastheren en gastvrouwen

LICHTENVOORDE - Voor 't Klinkerhofje, de ontmoetingsruimte van het seniorencomplex 'De Klinke' in Lichtenvoorde, worden nieuwe gastvrouwen en gastheren gezocht. Voor dit vrijwilligerswerk is het belangrijk dat u goed met mensen om kunt gaan en het leuk vindt om anderen te ontmoeten.

't Klinkerhofje bevindt zich op de eerste verdieping van het seniorencomplex in Lichtenvoorde. Iedereen die woont in de Klinke, de Patronaatshof of de Franciscanerhof is er van harte welkom. Het is een ontmoetingsplek om samen een kopje koffie te drinken maar er worden ook diverse activiteiten georganiseerd voor de senioren. Momenteel is men op zoek naar vrijwilligers die de rol van gastheer of gastvrouw willen vervullen. Als gastvrouw/gastheer ontvangt u bezoekers, zorgt u voor een kopje koffie/thee, maar begeleidt u ook de activiteiten. De activiteit kan een lezing zijn, maar ook een spelletjesmiddag of een kookactiviteit.

Meestal zijn er twee vrijwilligers aanwezig bij een activiteit. Nieuwe vrijwilligers goed ingewerkt en begeleid. Daarbij is er af en toe een werkoverleg of een gezellige bijeenkomst met de andere vrijwilligers. Bij voorkeur bent u minimaal een keer per week beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ingrid te Winkel, VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00.