Frisse wind

Vervolg van de voorpagina

Kersverse voorzitter van het Keifestival, Carina Kolkman, is zeer tevreden over deze editie. "We hebben zo'n 300 bezoekers meer mogen verwelkomen dan andere jaren. Behalve dat het weer natuurlijk enorm meewerkte, zat hem dat vooral in de aanwas van jongeren. Sinds dit jaar hebben we enkele nieuwe bestuursleden. Dat heeft gezorgd voor een frisse wind binnen de organisatie. De nieuwe leden zochten contact met de organisatie van Magistraal en zo is de Technobunker bij 't Doktertje tot stand gekomen. Ze bedachten een jeugdkaart waarmee jongeren tot 21 jaar voor een gereduceerd tarief het Keifestival konden bezoeken en ook de Karaoke-container komt uit hun koker."

De jeugdpas in combinatie met de Technobunker bleek een schot in de roos want ze hingen er 'met de benen uit'. Toch wil dat niet zeggen dat het Keifestival nu een hele andere koers gaat varen. Carina vervolgt: "We zijn en blijven een bandjesfestival. Die combinatie van livemuziek met een kroegentocht, dat blijft gewoon een topcombinatie. We zijn ook heel tevreden over hoe de samenwerking met de horeca is verlopen. We hadden dit jaar met drie nieuwe uitbaters te maken; bij De Koppelpaarden, zaal LEO en café Van Ooijen. Maar het liep allemaal als een geoliede machine."

"Door het succes borrelen er bij iedereen ook allerlei nieuwe ideeën op en is er volgend jaar wat meer financiële armslag om plannen ook daadwerkelijk uit te voeren. Het lastige is alleen dat alles wat we buiten doen, om middernacht weer moet sluiten in verband met de vergunning. Vaak komt het feestje dan net lekker op gang. De tijd is eigenlijk te kort voor alle werk dat we er mee hebben en de kosten die er mee gemoeid gaan. Een uurtje langer door mogen gaan zou al enorm schelen. We hopen dat de gemeente ons volgend jaar daarin tegemoet wil komen."

Kleintje Kei
In aanloop naar het Keifestival van 2020 kijkt Carina al uit naar het Kleintje Kei, het muziekfeestje waar nieuwe, beginnende bands van jong tot oud zich kunnen presenteren. "Kleintje Kei vindt plaats op Hemelvaartsdag maar je kunt je met je band nu alvast aanmelden. Een mooie stok achter de deur om serieus werk te maken van je wekelijkse repetities. En wie weet sleep je de eerste prijs in de wacht en staan jullie straks op het 35ste editie van het Keifestival!" Aanmelden kan door te mailen naar secretariaat@keifestival.nl.


Wederom recordopbrengst collecte Duchenne

LICHTENVOORDE - Tijdens de collecteweek voor Duchenne Spierdystrofie is er met ruim 90 collectanten het mooie bedrag van € 7849,89 opgehaald in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwent, Vragender, Lievelde en Mariënvelde. Hiermee blijft het Duchenne Parent Project, een stichting opgericht door ouders van kinderen met Duchenne spierdystrofie, zich inzetten voor onderzoek naar een medicijn en hulpmiddelen voor Duchenne zodat deze jongens en hun families hoop mogen blijven houden op een betere toekomst.

De organisatie van de collecteweek wil alle gevers en collectanten hartelijk danken voor hun bijdrage. www.duchenne.nl.