Afbeelding
Foto:

Najaarseditie speciaalbier evenement 'Hopdonder' in Oude Calixtuskerk

'We hebben unieke bieren maar ook voor de hand liggende smaken'

Door Henri Walterbos

GROENLO - "Het najaar is toch bij uitstek het jaargetijde van speciale biertjes, vandaar dat we ervoor gekozen hebben Hopdonder nog maar één keer per jaar te organiseren. In het najaar." Aan het woord Niek Lansink, van District East Events, die zich opmaakt voor de derde editie alweer van dit speciaal bier-evenement in de Oude Calixtuskerk, aan de Markt in Groenlo. Zaterdag 16 november zal het gezellig toeven zijn in de kerk met liefst 80 soorten speciaal bier. Allen doordacht uitgezocht. "Dat is een heel werk, maar we hebben ons bij laten staan door Grolsch, De Klok en Jan's Wijn-, Whisky- en Bierspecialiteiten."

Bier uit eigen streek
Vanzelfsprekend zijn er ook bijzondere biertjes uit eigen streek verkrijgbaar. "Uiteraard kwaliteitsbieren van Brouwersnös en Grolsch, maar ook 'Onzen Bennie' van de Bourgondische Broeders uit Lichtenvoorde dat door Biergenietschap Nunc Est Bibendum uit Groenlo is uitgekozen tot lekkerste speciaalbiertje van de Achterhoek 2019, als opvolger van Willemken van Brouwersnös," weet Lansink.

Het grootste deel van de bijna 80 soorten wordt geschonken vanuit de fles, een stuk of zes van de tap. "We willen dat de mensen zoveel mogelijk kunnen proeven. Er is een grote diversiteit. Ook buitenlandse bieren. Je hebt voor de hand liggende bieren die we serveren, maar ook zeer unieke bieren. Je wilt de speciaalbierliefhebbers, die vooral 's middags komen, echt iets bieden. Speciale aanbieding is het Najaarskratje, voor 6 munten, met 4 verschillenden bieren in flesjes."

Ook aan de dames wordt uiteraard gedacht, want niet elke dame is een bierliefhebster. "Voor de dames is er een speciale actie," laat Niek weten. "Als een dame een kaartje koopt, kan er een andere dame gratis mee naar binnen. Ze moeten dan wel gezamenlijk binnen komen. Tevens zal er een selectie van lekkere wijnen zijn."

Muziek
Hopdonder duurt van 13.30 tot 01.00 uur. Tot 19.00 uur is de entree gratis. De muzikale noot wordt tijdens het evenement 's middags verzorgd door The Scrolling Phones (Dorus Wolters en Luuk Penterman), 's avonds door Don't Shoot uit Groenlo. "'s Avonds mag het dak er wel weer af gaan," lacht Niek. Tussendoor gezellige 80's &'90's muziek door DJ Jeroen. De catering en de hapjes worden gedurende het evenement door de organisatie zelf verzorgd. Overdag zal er voldoende zitgelegenheid zijn. Het monumentale gebouw zal van binnen geheel in stijl aangekleed worden met onder meer mooie, gezellige bars.

Kaartverkoop
Tot 19.00 uur is er gratis entree. Kaarten voor de avond kosten 9 euro 95 exclusief service fee, in de voorverkoop (de avond zelf 10 euro) en zijn zowel online als ook bij Jan's verkrijgbaar. Meer info: Facebook Hopdonder.


VZV2 maatje te groot voor Pacelli

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli hun derde uitwedstrijd tegen de dames 2 van VZV. VZV2 speelt in Noord-Holland en is een onbekende tegenstander voor Pacelli. Wat wel bekend was, is dat ze met hars spelen en het momenteel goed doen in competitie en bovenin aan het meestrijden zijn voor de koppositie. Dit betekende maar één ding: mouwen opstropen en ervoor gaan.

Begin van de wedstrijd liet VZV2 al snel zien wat hun kracht was. Break lopen en een snelle aanval opzetten. Daarin tegen maakte Pacelli veel individuele fouten door onder andere de hars en leken de scherpte wat te missen. De fouten van Pacelli wist de tegenstander goed te af te maken. Dit maakte dat Pacelli al snel tegen een achterstand aankeek. De eerste helft kon Pacelli weinig van het eigen spel laten zien wat maakte dat men met een achterstand van 18-9 de rust in ging.

In de rust werd besproken dat de individuele fouten er snel uit moesten en dat er meer beweging in het spel moest komen. Wetende dat VZV2 een volle bank heeft en dus weer met alle snelheid zou komen moest Pacelli er nog een schepje bovenop doen. Helaas lukte dit niet. De eerste acht minuten van de tweede helft werd er vanuit Pacelli niet gescoord. Wanneer je drie penalty's op rij mist en een aantal open kansen mist maak je het jezelf ook niet makkelijk. Eerlijk is eerlijk. VZV2 was een maatje te groot en doet terecht mee bovenin de competitie. Pacelli is blij dat het ondertussen al drie van de zes harswedstrijden heeft gehad en gaan zich weer focussen op de komende thuiswedstrijd.

Volgende week zaterdagavond 9 november om 19.30 uur speelt Pacelli thuis tegen Geel Zwart dames 1. Zij hebben net als Pacelli twee punten. Dit maakt dat het een spannende pot zal worden.


Kansloze missie Litac in Sittard

LICHTENVOORDE - Na het afgelopen weekend zijn de verwachtingen, die toch al niet erg hoog gespannen meer waren, naar een dieptepunt gedaald. Oorzaak was niet alleen de ingecalculeerde nederlaag in het diepe zuiden tegen de gedoodverfde kampioen, maar de mededeling dat Zevenaar zich had teruggetrokken uit de competitie drukte een zwaar stempel op de nabije toekomst. Degradatie lijkt nu welhaast onafwendbaar.

Hoe grillig kan een competitie verlopen. Een competitie die men in september optimistisch begon, maar die bijna geen perspectief meer biedt. Litac kan nauwelijks een derde divisiewaardig team op de been brengen door werk en blessures. De pechduivel speelt derhalve een niet onbelangrijke rol. Afgelopen week kwam eerst het voor Litac desastreuze bericht dat tafeltennisvereniging Zevenaar zich terugtrekt. Juist tegen dat team werden in beide wedstrijden 16 punten vergaard. Die verdwenen als sneeuw voor de zon; Litac kelderde van 25 punten naar 9 punten.

In Sittard verliep het ook bepaald niet naar wens. Dit team is te sterk voor de derde divisie. Alleen Sander Spijkers slaagde erin één Limburger het nakijken te geven. Tot overmaat van ramp ging de gekwetste pees in de arm bij Pim Kuipers weer zodanig opspelen dat verder spelen onmogelijk was; 3 nederlagen waren zijn onvermijdelijke deel. De derde speler was dit keer de talentvolle Douwe Peper. Hij behoorde tot het team van SKF (Veenendaal) dat in 2017 bij de jeugd landskampioen werd. Vanwege personele problemen –vooral in uitwedstrijden- had men de in Nijmegen woonachtige Douwe bereid gevonden twee keer in te vallen. Zelfs voor hem viel er tegen de superieure Sittardianen geen eer te behalen, hoewel hij flink tegenstand bood.

Op vrijdag 15 november staat de laatste thuiswedstrijd op het programma (20.00 uur). Dan komt Red Stars uit Venray op bezoek in de Zandschoppe.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding