Longa weer in het linkerrijtje

LICHTENVOORDE - Longa heeft thuis tegen Nuenen geen fouten gemaakt en 3-0 gewonnen. De tegenstander uit Noord-Brabant heeft dit seizoen nog maar 1 punt gepakt uit acht wedstrijden, maar kwam na het gelijkspel van vorige week tegen OJC Rosmalen met enig vertrouwen op bezoek in Lichtenvoorde. Zowel voor Longa was het gelijkspel van vorige week tegen de huidige koploper Unitas genoeg reden om drie punten te pakken tegen de hekkensluiter van de hoofdklasse.

Voorafgaand aan de wedstrijd kwamen de spelers hand in hand het veld op met G-pupillen van Longa '30 en Grol. Dit om aandacht te schenken aan het G-voetbal en deze spelers ook eens op de voorgrond te plaatsen binnen het amateurvoetbal. Na dit heuglijk voorkomen begon de aftrap.
Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, waarin Nuenen veelal op de helft van Longa kwam en met momenten het de thuisploeg lastig maakte. Desondanks was Longa gevaarlijk in de counter, waarin de snelle voorhoede enkele goede kansen kreeg op de 1-0, maar nog niet het net wist te vinden. In de 24ste minuut was het wel raak, nadat een fout in de verdediging bij Nuenen na goed oplettend werk van Thom Berendsen koelbloedig werd afgemaakt. Vlak na de 1-0 was het Nuenen die na een aanval via de linkerkant een voorzet verkeerd weggewerkt zag worden door Erik Wijnbergen, waarna de keeper van Longa een speler van Nuenen vlak buiten het strafschopgebied neerhaalde en geel kreeg. De spelers van Nuenen waren het echter oneens met de beslissing van de scheidsrechter en dachten toch echt aan een penalty en wellicht een rode kaart. Een hachelijk moment voor Longa bleef uit, nadat de vrije trap goed werd weggewerkt door Jelme Stevens. Dit voorval bleek echter het enige moment van gevaar van Nuenen na de 1-0, terwijl Longa nog wel kansen kreeg om vlak voor rust de voorsprong te verdubbelen. Een goede voorzet van Boet Kemperman werd rakelings naast gekopt door Thom Berendsen en vlak daarna was er een snel genomen vrije trap van Mark Elferink op Rick Bosma, waarin de aanvaller oog in oog kwam met de keeper maar deze niet wist te passeren. Dit zorgde voor een 1-0 ruststand.

Na rust was het dan al wel snel raak voor Longa, nadat Thom Berendsen de bal veroverde op de helft en na een lange rush de bal breed legde op de meegelopen Rick Bosma, die de 2-0 binnen schoot. Nog geen vijf minuten later had dezelfde Thom Berendsen de kans op de 3-0, maar zijn poging belandde naast het doel. In de 62ste minuut was het dan uiteindelijk wel weer raak voor de rechtsbuiten van Longa. De bal werd 25 meter voor het doel opgepikt door Boet Kemperman, die zijn compagnon wist te vinden en de 3-0 op rekening nam. Nuenen probeerde na de 3-0 nog wel op zoek te gaan naar een eretreffer, maar tevergeefs. Een corner van Nuenen werd nog van de lijn gehaald door Leon Beuting en in het slotakkoord wist Nuenen zelfs een opgelegde kans niet tot een doelpunt te verzilveren. Daarmee was de eindstand beslist en kon Longa de drie punten bijschrijven.

De 3-0 overwinning op Nuenen betekent dat Longa nu op de zesde plek staat in de hoofdklasse, na gunstige uitslagen van zijn naaste concurrenten. Volgende week mag Longa aantreden uit bij OJC Rosmalen, de huidige nummer 11 van de competitie. Het zal weer een belangrijke wedstrijd worden voor Longa om het gat met de onderste regionen te vergroten.