Gehavend KSV krijgt pak slaag van Meddo

VRAGENDER/MEDDO - KSV 1 moest het door blessures in de streekderby in en tegen Meddo stellen zonder maar liefst zes selectiespelers. De ploeg uit Vragender verloor met 6-1, in een wedstrijd met eenrichtingsverkeer.

In aanloop naar de wedstrijd zondag tegen Meddo, was het puzzelen geblazen voor trainer Marco Engelberts. Er moesten spelers van KSV 2 en KSV 3 mee naar de grootste Winterswijkse buurtschap om überhaupt een elftal op het veld te krijgen. KSV 1 had namelijk te maken met een overvolle ziekenboeg.

Het bleek al na een minuut, dat het een zware strijd zou worden, want de 1-0 voor Meddo stond toen al op het scorebord. KSV kon de bal moeilijk in de ploeg houden en de afvallende bal was meestal voor Meddo, dat scherp uit de startblokken kwam. In de 18e minuut ontstond weer een goed opgezette aanval over de flank. Via een goede voorzet werd het 2-0 na een kopbal.

KSV kon dit vasthouden tot aan de rust. Na de theepauze kwam KSV goed uit de startblokken en scoorde Rick Tanck de 2-1. 'Dit wordt de ommekeer' dacht iedereen, maar de opleving duurde slechts tien minuten. Na een counter over de flank, scoorde Meddo de 3-1. De KSV-verdediging liet steken vallen en het middenveld kon het niet belopen. Vier minuten later kreeg Meddo een terechte penalty en scoorde het 4-1. Het doek was gevallen, uiteindelijk werd het 6-1 voor Meddo.
De thuisclub bleek de sterkere ploeg vandaag en speelde verzorgd voetbal.

De ploeg uit Vragender hoopt dat de geblesseerde spelers snel herstellen, want volgende week staat de derby tegen HMC op sportpark De Bult op het programma.