HMC'17 morst dure punten door zeperd (3-1) tegen Ulftse Boys

ULFT/HARREVELD - HMC'17 heeft verzuimd om zich aan de top van de ranglijst van 4C te nestelen. De fusieclub verloor in Ulft van Ulftse Boys met 3-1 waar winst nodig was voor een greep naar de macht.

Op een grauwe zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Ulfste Boys 1 op papier. Gezien de stand op de ranglijst kon HMC'17 goede zaken doen, bij een zege op Ulftse Boys, de ploeg van oud-prof Martijn Meerdink. AD'69 speelde thuis de topper tegen Gendringen en SV Dinxperlo trof in GWVV ook een sterke tegenstander.
Helaas voor HMC kon David Hulshof niet starten aan de wedstrijd doordat hij door zijn enkel ging tijdens het warmlopen. Voor hem in de plaats begon Dave Sasse aan de wedstrijd. Ondanks deze tegenslag startte HMC'17 met een aantal goede kansen van onder anderen Niek ten Have. Davey Wopereis maakte een goede actie naar binnen en speelde Niek ten Have aan, die leek te gaan scoren. Hij mikte de bal met zijn rechter in de hoek van het doel, maar doordat de bal te weinig vaart had kon de doelman van Ulfste Boys deze geplaatste inzet keren.
Ulftse Boys kwam er zo nu en dan soms gevaarlijk doorheen, maar mede door de goed spelende HMC-verdediging en sluitpost Remco Bokkers lukte het de Ulftenaren nog niet om tot scoren te komen. Op slag van rust maakte de nog wat ongelukkig spelende Jeroen Kampshof een goede actie vanaf de flank. Hij twijfelde vervolgens geen moment en legde de bal panklaar voor de alerte Niek ten Have die de bal onberispelijk binnen schoot: 0-1. De mannen onder leiding van Jorrit Bomers, Thijs van Bronkhorst en Dirk Bokkers konden met een gerust hart de kleedkamer opzoeken. De ongelukkige voorbereiding bleek geen invloed te hebben gehad op de prestatie in de eerste helft. Maar dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, mocht ook duidelijk zijn.

Ulfste Boys zette na de pauze veel hoger druk waar de mannen van HMC'17 blijkbaar moeite mee hadden. Rond de 60ste minuut joeg de rappe buitenspeler van Ulftse Boys goed door op keeper Remco Bokkers. Remco probeerde de bal voor zichzelf vrij te spelen om vervolgens Jordy Berendsen in te spelen en zo toch onder de hoge druk van Ulft uit te voetballen. Remco Bokkers verslikte zich echter en de buitenspeler leek met de veroverde bal op het lege doel af te kunnen. De HMC-goalie voelde zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken door de speler vast te houden. De streng en soms discutabel fluitende arbiter kon niks anders dan Remco de rode prent tonen en een penalty toe te kennen aan Ulftse Boys.

Thijs Jansen moest Bokkers vervangen, dit ging ten koste van de goed spelende Pascal klein Holkenborg. De Ulftenaren profiteerden maximaal door de penalty binnen te schieten, 1-1. Daarna hadden de mannen van HMC'17 nog een half uur te spelen. Het werd het toch een lastige middag.
In de 65ste minuut maakte Wout klein Goldewijk zijn competitiedebuut in het shirt van HMC'17; hij is terug van knieblessure. Helaas voor de gasten uit Harreveld duurde het niet lang voordat de 2-1 werd binnen gekopt door de thuisploeg. Dit gebeurde uit een voorzet, die werd voorafgegaan door een schandalige overtreding op Niek ten Have, die geblesseerd bleef liggen. De charge werd blijkbaar over het hoofd door de scheidsrechter waardoor de 2-1 op het scorebord kwam.
Kort daarna werd ook de 3-1 binnen getikt door de Ulftenaren. Trainer Jorrit Bomers probeerde daarop nog wat te forceren door Thijs Schutten voor de laatste tien minuten in te brengen voor Willem Tankink. Er werd één op één gespeeld achterin door Bram te Molder naar voren te schuiven. HMC'17 kreeg hier en daar nog wat kansjes, maar wist niet meer tot scoren te komen.
Zo ging het duel in Ulft én een uitgelezen mogelijkheid een grote slag te slaan op de ranglijst verloren, gezien de uitslagen van de periodeconcurrenten. AD'69 verloor namelijk met 0-2 van de nieuwe koploper Gendringen en FC Dinxperlo verloor met 0-1 van GWVV.
Volgende week staat er een mooie derby uit tegen KSV op het programma. Mocht HMC'17 winnen, dan is er nog steeds een mogelijkheid om de periodetitel te pakken, hoewel HMC wel afhankelijk is van de resultaten van de concurrenten.