HV Havana DS1 maatje te groot

Afgelopen zaterdagavond speelden de Erix-dames hun tweede thuiswedstrijd tegen koploper HV Havana uit Nijmegen. Hoewel koploper, uit vorige uitslagen van deze ploeg is gebleken dat het voor HV Erix geen verloren zaak hoefde te zijn: HV Havana won nipt van HV Duiven en HV Duiven won maar nipt van HV Erix.

Om 19:15u mochten de dames elkaar begroeten en na het openingsgoal van Topper van de Week Saar Prinsen kon de wedstrijd beginnen. Al snel bleek de conditie van HV Havana een stukje beter dan die van de dames van Erix en door goed keeperswerk van de Nijmeegse sluitpost (in combinatie met niet scherp gegooide ballen van Erix) kon Havana betrekkelijk veel break-outs lopen. Ook de aanvallen van de ploeg uit Nijmegen waren op tempo, waardoor ze deze mooi uit konden spelen. Dit betekende echter niet dat Erix volledig kansloos was, onze keepster pakte een paar fraaie ballen en ook zaten er mooie aanvallen tussen, maar de dames verzuimden alleen het te bezegelen met een doelpunt. Ook het scheidsrechters werk liet wat te wensen over, maar dat terzijde.
Al met al een was zaterdag 2 november een zogenoemde off-day. Hopelijk kunnen de dames dit snel vergeten en de lijn weer oppakken zoals van voor deze wedstrijd zodat hun harde werken wordt beloond met een paar punten. Aanstaand weekend spelen ze tegen OBW Zevenaar: gezien de stand een tegenstander waar dat zeker mogelijk moet zijn, mits OBW geen speelsters uit een hoger team meeneemt. Zij zullen namelijk gebrand zijn om van de gehate 0 af te komen.