Afbeelding
Foto:

Spirit'90 kamp is veel spelletjes, weinig slaap, spooktocht, pannenkoeken en patat!

We zijn in de herfstvakantie weer op Spirit'90 kamp geweest. Met 77 kinderen verbleven we dit jaar weer bij Buesink in Lievelde.

Op de 1e avond werd er flink gegokt door de kinderen tijdens een casinoavond. En uiteraard was het toen de tijd om naar bed te gaan. Hierbij is het "kinderspel" om zo lang mogelijk wakker te blijven. Tussen half 2 en half 6 kon de leiding zeggen "Spel gewonnen". Het was stil.

Na een vroeg ontbijt was het zaterdagmorgen: jassen en laarzen aan, op naar de schans voor het spel 'Wie is de mol?'. Na zo'n ochtend buiten gingen tussen de middag de pannenkoeken en pizzapuntjes er wel in bij de kinderen. Ze hadden daarna weer energie om s' middags weer deel te nemen aan o.a. touwtrekken, levendbingo, tafeltennis, estafette enz.
Om 17.00 uur werd patat met snack geserveerd. Na nog een buitenspel werd het donker en tijd voor de beruchte Spirit'90 spooktocht. Lopend in een donker bos over een met sfeerlampjes aangegeven pad werden de kinderen door spoken verrast. Gelukkig waren de spoken goed gezind en werden de mensen achter de spoken, indien gewenst, kenbaar gemaakt. De deelnemertjes verlieten gelukkig weer lachend het donkere bos.
Na een snack en wat fris werden de bedden weer opgezocht en was de nacht iets langer dan de nacht ervoor.

Op zondagmorgen volgende het slot ontbijt en pakten de kinderen hun spullen weer in, zodat ze op tijd klaar waren toen de ouders hen weer kwamen ophalen. Uitgeput kon daarna iedereen beginnen aan de herfstvakantie.

Kinderen, (hulp)leiding en iedereen die op welke wijze dan ook heeft meegeholpen, dank voor jullie hulp! Het was weer een geslaagd kamp!