Pacelli stuurt Geel Zwart zonder punten naar huis

ZIEUWENT - De dames van Pacelli hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen Geel Zwart uit 't Zand, nabij het noordelijkste puntje van Noord-Holland, met winst afgesloten. Dit was een belangrijk duel met betrekking tot de stand in de competitie. Bij een overwinning zouden de dames van Pacelli stijgen naar plaats negen op de ranglijst van de tweede divisie. Geel Zwart was een onbekende tegenstander voor de dames en dat betekent vaak veel verrassingen. Vooraf was er dus de spanning of de punten wel in Zieuwent zouden blijven of toch meegingen op de lange reis naar het noorden?

In het begin van de wedstrijd lieten de dames van Pacelli zich overlopen met een achterstand van 0-2. Gelukkig wist Pacelli zich te herpakken en ging het gedurende de eerste helft redelijk gelijk op. De dames maakte mooie acties en waren erg gedreven met het oog op twee punten. Waar de dames van Pacelli de ballen er aan de andere kant van de zaal in knalde, wisten ze zich de eerste helft geen raad met de afstandsschoten van Geel Zwart. Toch eindigde de eerste helft in een 19-15 voorsprong.
In de rust werd besproken dat de dames meer focus moesten leggen in de verdediging. Er moest een goed blok komen te staan om op deze manier de weerstand van de tegenpartij af te breken. Na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft gingen de dames volle bak van start. Eindelijk konden de dames van Pacelli hun spelletje weer spelen. Hieruit ontstonden mooie loopwegen, snelle individuele acties en een levendige sfeer in zowel het veld als bij het publiek. Na het eindsignaal prijkte er een mooie 32-25 eindstand op het scorebord.
Volgende week zaterdag staat er een wedstrijd op het programma tegen Wijhe. Deze ploeg staat vierde in de competitie en de Pacelli-vrouwen verwachten tegen deze hun bekende tegenstander een spannende pot. Wie erbij wil zijn is welkom op 16 november in de sporthal aan de Lange Slagen 29 in Wijhe.