Erix net op tijd wakker in tweede helft

Geflatteerde zege op SVBV komt pas in slotfase tot stand

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag een ruime overwinning behaald op SVBV. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden kwam de overwinning bijzonder gelukkig tot stand.

In de 15de minuut kwamen de gasten uit Barchem niet geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Balverlies op het middenveld werd goed afgestraft. De bal werd vervolgens vanaf links laag voorgezet en kwam voor de voeten van een middenvelder van SVBV die vervolgens binnen de 16-meter de bal keurig in de linker benedenhoek schoof. 0-1. In de 31ste minuut was SVBV dichtbij de 0-2. Een voorzet vanaf de linkerkant werd van dichtbij het Erix-doel hoog over geschoten. In de slotfase van de eerste helft kwam Erix wat meer in de wedstrijd. Enkele kansen voor Erix werden niet ingelost. De ruststand was 0-1 voor SVBV.

Zeer matig
Erix begon ook zeer matig aan de tweede helft. Na enkele gevaarlijke momenten van SVBV viel er in de 52ste minuut eindelijk een goede aanval te noteren van Erix-zijde. Een aanval over rechts via Rowan Weenink waarbij Rowan de bal teruglegde op de 16-meter op de inkomende Toon Klein Avink. Toon schoot vervolgens de bal in kansrijke positie net over. In de 60ste minuut was er wederom een mogelijkheid voor Erix. Ditmaal wederom via de rechterkant. Luuk Weenink legde de bal terug op de inkomende Teun Weenink die de bal hard in de benedenhoek schoot maar de SVBV-doelman bracht wederom knap redding.

'Als je zelf

niet scoort dan

doet de

tegenstander

dit wel'

Ondanks deze mogelijkheden bleef Erix in balbezit slordig voetballen en bleef SVBV vrij gemakkelijk overeind. In de 77ste minuut leek dan de beslissing te vallen. Erix-verdediger Rob van Ittersum haalde de aanvaller van SVBV binnen de 16-meter onderuit en de scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de penalty-stip leggen. Rob kreeg geel van de scheidsrechter waarbij ook een rode kaart had gekund. Deze penalty werd door SVBV op de paal geschoten. Ook de rebound was niet aan SVBV besteed; deze werd naast geschoten.

Ongeschreven wet
En een ongeschreven wet in het voetbal zegt 'als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit wel'. In plaats van 0-2 werd het in de 79ste minuut 1-1. De bal werd ingebracht in de 16-meter van SVBV. Twan Spekschoor legde de bal keurig terug op Toon Klein Avink die vanaf de 16-meter hard en laag raak schoot.

Genadeklap
Dit was de genadeklap voor SVBV want uiteindelijk viel niet veel later, in de 83ste minuut de 2-1 voor Erix. Luuk Weenink veroverde de bal op het middenveld en gaf vervolgens een prima steekpass op Rowan Weenink die met zijn linkerbeen vervolgens de bal in het dak van het doel schoot.

SVBV kwam deze klap niet meer te boven en de krachten vloeiden weg bij de gasten uit Barchem. In de 90ste minuut scoorde Twan Spekschoor de 3-1 na goed voorbereidend werk van Rick ten Have en Rick scoorde zelf in de 91ste minuut de 4-1 door de bal beheerst vanaf de 16-meter langs de SVBV-doelman te schieten. Eindstand 4-1.