Schakers Rokade kansloos ten onder

Eerste team achttallen wacht zware strijd tegen degradatie

LICHTENVOORDE - De tweede ronde in de derde klasse KNSB heeft het eerste team achttallen van Rokade 1 niet veel goeds gedaan. In een eenzijdige wedstrijd viel er geen eer te behalen tegen het veel sterkere UVS 2. Met vier nederlagen en vier remises was het een magere oogst.

Misschien had er iets meer ingezeten voor Nick Mulder (remise), Robbie Gerhardus (verlies) en Erwin Swerink (remise). Marcel Leroi speelde zeer verdienstelijk remise, net als Menno Dorst. Nederlagen waren er verder voor Rob Stevens, Arent Luimes en Maarten Marneth.

Doordat concurrent Lonneker 1 zijn wedstrijd won, dienen van de komende zeven wedstrijden er nog minimaal twee gewonnen te worden om degradatie te voorkomen. Het zal nog een zwaar seizoen worden.

Viertallen
Het eerste team viertallen verging het al niet veel beter. Afgelopen maandag speelde het team viertallen van Rokade een uitwedstrijd in en tegen de schaakvereniging Lochem. Peter Rijntjes uitkomend voor Rokade had aan tien zetten al voldoende om zijn partij te winnen, maar dat was dan ook het enige wapenfeit van Rokade van de hele avond.

Andre Eisink en Hans te Horst verloren vervolgens hun partij en alle hoop was vervolgens gevestigd op Leo van Noord, die een pion voor stond. Maar zijn tegenstander, die een subliem eindspel op het bord neerzette, wist te voorkomen dat Leo de partij alsnog in winst zou omzetten. Het bleef bij een remise. Einduitslag 2,5-1,5 voor Lochem2.