Accordeon en harmonica voeren boventoon tijdens festival VAV in De Radstake

HEELWEG - De Varsseveldse Akkordeon Vereniging (VAV) houdt zondag 17 november haar achtste accordeon-harmonicafestival bij Zalencentrum De Radstake. De accordeongroepen, harmonicagroepen en individuele spelers komen uit alle windstreken, zoals Accordeon Vereniging Amady, Pluckermuzikanten, Die Gies'ntaaler Mander, Akkordeon Orchester Heider Spielgruppe, de Vielharmonica's uit Bocholt, Johan Smith, De Trekkebuuls, Duo Peter und der Wolf, de Trioler muzikanten, Die Halden Steirer en vele anderen.

Een middag met zeer uiteenlopende muziek, van vrolijke feestnummers tot concertmuziek en dit alles verdeeld over vier zalen waar van 11.00 tot 17.00 uur non-stop muziek ten gehore wordt gebracht.
Voor de vrije spelers zijn extra ruimtes gereserveerd, zodat die ook aan hun trekken komen.
De middag wordt omstreeks 16.30 uur op een bijzondere wijze afgesloten met een gezamenlijk nummer voor accordeon, keyboard en harmonica. Dit nummer is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Feico van Soest, de dirigent van de VAV.
Na afloop kan men, tegen betaling, gebruikmaken van een stamppottenbuffet dat opgeluisterd wordt met een bijzonder optreden.

De toegang tot het festival in Zalencentrum De Radstake, Twente-Route 8 in Heelweg kost 5 euro. Nadere informatie is te vinden op www.vav-accordeon en te verkrijgen via tel. 06 – 10368140.