Longa'30 onderuit in Rosmalen

LICHTENVOORDE - Longa'30 is er zondagmiddag niet in geslaagd een resultaat te behalen in Rosmalen tegen OJC. Tegen een van de grootste amateurclubs van Nederland werd de ruststand ook de eindstand, 2-1. Het enige Lichtenvoordse doelpunt kwam van Thom Berendsen.

Voor rust had Longa'30 het lastig. Opportunistisch spel met veel lopende mensen stelde OJC verschillende keren in staat om vanuit de tweede lijn keeper Erik Wijnbergen te testen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg na circa 20 minuten op voorsprong kwam. Halfbakken ingrijpen van Longa'30 werd keihard afgestraft. Matig uitverdedigen gaf OJC de kans om via de rechterkant vrij voor te zetten en waarna Jaouad Chraou eenvoudig de 1-0 binnen kon schuiven. Longa'30 wist in de tussentijd nauwelijks kansen te creëren maar zoals wel vaker dit seizoen gaf een opwelling van Thom Berendsen hoop. Een solo vanaf de middenlijn werd fraai in de lange hoek gekruld. Lang kon het team van Erik Zandstra niet van de gelijkmaker genieten. Na een sublieme pass van centrale verdediger Roel van de Sande faalde Illias Zaimi alleen voor Wijnbergen niet.

De tweede helft kende een heel ander spelbeeld. Longa'30 zette hoger druk en OJC had zichtbaar moeite om de bal in de ploeg te houden. Dit resulteerde ook in kansen voor de Lichtenvoordenaren. Een schot van Boet Kemperman vrij in de zestien werd geblokt. Vervolgens kon de voor Kemperman in de ploeg gekomen Jordi Besselink alleen richting het Rosmalense doel maar vond hij de keeper en niet het net. Tweemaal was Longa'30 daarna gevaarlijk uit directe vrije trappen. Besselinks poging ging rakelings langs de kruising. Mark Elferink schoot wel tussen de palen maar vond de keeper op zijn weg. In de rebound schoot Dirk Doppen vervolgens hoog over. OJC werd nog één maal gevaarlijk maar Chraou werd door Wijnbergen van zijn tweede treffer afgehouden.

Waar een gelijkspel op basis van de tweede helft terecht was geweest keerde Longa'30 dus huiswaarts zonder punten. Komend weekend speelt Longa'30 op zaterdag om 17.00 voor de beker tegen SVZW in Wierden. Over twee weken wacht in de competitie de derby in en tegen Silvolde. Ook dan wordt op zaterdagavond afgetrapt.