KSV door goed uitgevoerde counter naar belangrijke zege

VRAGENDER - In een gezapige streekderby trok KSV, door een goed uitgevoerde counter, aan het langste eind. Max Elshof was de matchwinner. Hij scoorde op aangeven van Erwin van de Wolfshaar de belangrijke 1-0.

Zondag stond in Vragender de streekderby tegen HMC – Harreveld Mariënvelde Combinatie – op het programma. Een ploeg die voor trainer Marco Engelberts geen onbekende mocht heten, daar hij voor twee jaar terug nog hoofdtrainer was bij het toenmalig KSH in Harreveld. Vooraf had HMC met zeven gespeelde wedstrijden 11 punten, vier meer dan KSV.
HMC'17 speelde deze wedstrijd met rouwbanden om, vanwege het overlijden van Henriette Hulshof, die jarenlang vrijwilligerswerk heeft gedaan in de kantine van KSH in Harreveld.

Hoewel het een streekderby betrof, was het eerste half uur van de wedstrijd allesbehalve enerverend. Het was van beide kanten vrij gezapig. HMC'17 mocht van KSV rustig opbouwen, echter werd hier veel te weinig mee gedaan. Het tempo lag veel te laag, waardoor KSV steeds weer goed kon positioneren. En hoewel HMC wat sterker leek en meer aan de bal was, werd het geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van Wesley Keegstra. KSV oogde gebrand, fanatieker en had de wedstrijd goed onder controle maar tegelijkertijd wist het ook niet veel te creëren.
Het werd eigenlijk pas spannend in de 41e minuut. HMC kreeg een vrije trap toegekend op 25 meter van het doel. De vrije trap werd indirect en niet erg sterk genomen, illustratief voor de eerste helft. De bal kon gemakkelijk worden weggewerkt en enkele minuten floot de scheidsrechter af voor rust.
Beide teams kwamen wat feller dan voor rust uit de kleedkamers. HMC probeerde de druk wat op te voeren en in de aanval te gaan. Door wat slordigheden in het spel van HMC kon KSV enkele malen uitbreken en counteren. Na goed voorbereidend werk van Erwin van de Wolfshaar, die op eigen houtje twee spelers uitspeelde en vervolgens een afgemeten steekpass gaf, zette Max Elshof met een kapbeweging nog één verdediger te kijk en schoof daarna de bal achter de keeper van HMC. Een prachtige 1-0.
Vanaf dit moment werd het spelbeeld weer wat onrustiger. HMC'17 moest wat meer risico nemen. Duels werden door de KSV-ers wel vaak gewonnen, maar er werd vervolgens slordig omgegaan met het balbezit. Ook werden er veel ballen naar voren 'geroeid', de flankspelers en spitsen hebben hun meters wel gemaakt. HMC bleef optisch wat sterker en rustiger in balbezit, maar kreeg toch ook niet echt grip op de wedstrijd. Het lukte de gasten niet echt om kansen te creëren. Alleen een kwartier voor tijd was daar voor HMC nog wel die ene grote kans, die bijna altijd komt. Die was voor Jordy Berendsen. Keeper Wesley Keegstra kwam ver uit de goal waardoor Jordy de bal eroverheen kon wippen. De poging miste echter de nodige precisie waardoor de bal in het zijnet belandde en de 1-1 uitbleef. KSV heeft hard gestreden en onderaan de streep hield de thuisploeg drie belangrijke punten in Vragender.
HMC'17 staat nu vierde met 13 punten uit acht wedstrijden. De eerste periode zit er op en HMC is komend weekend vrij. de eerstvolgende wedstrijd is in Harreveld tegen Gendringen, op zondag 24 november.

Pupillen van de week bij deze belangrijke zege waren Yolin en Boet Boschker en supporter van de week was Marieke klein Gebbink. Door de drie winstpunten sluit KSV aan in de middenmoot van de vierde klasse C. Komend weekend staat de bekerwedstrijd tegen sv Haarle op het programma. Deze wordt op zaterdag 16 november gespeeld op sportpark 'Pastoorsmoat' in Haarle.