MFA De Bult in Vragender krijgt een centrale ontmoetingsruimte en een invalidentoilet. Foto: Theo Huijskes
MFA De Bult in Vragender krijgt een centrale ontmoetingsruimte en een invalidentoilet. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Mogelijk woningbouw op terrein FCCL en Pastoor van Ars

LICHTENVOORDE - Met het vertrek van zowel de FCCL als de Pastoor van Arsschool naar elders, komt er een groot stuk grond vrij in Lichtenvoorde. De FCCL vertrekt naar Flierbeek en de Pastoor van Ars wordt onderdeel van het nieuwe IEKC. “Op de vrij te komen grond kunnen straks enkele tientallen woningen gerealiseerd worden. Dat is hoe de gemeente Oost Gelre het graag ziet, we willen inbreiden (inbreiden is het bouwen binnen bestaande bebouwing) en dit is een prima plek”, zegt wethouder Bart Porskamp. De gemeente Oost Gelre heeft al eerder aangegeven te willen bouwen naar behoefte. Vooral jongeren en ouderen hebben nu een tekort aan woonruimte.


MFA de Bult
Vragender breidt uit

VRAGENDER - De accommodatie van MFA de Bult wordt uitgebreid met een centraal gelegen ruimte; de ontmoetingsruimte. De ruimte wordt midden voor het bestaande gebouw gerealiseerd. Deze ontmoetingsruimte wordt het trefpunt van de accommodatie. De ruimte wordt van moderne techniek voorzien zodat deze ook gebruikt kan worden voor bijeenkomsten. Naast de ontmoetingsruimte wordt een toiletruimte met invalidetoilet gerealiseerd. Tevens wordt het gebouw verder verduurzaamd.

Accommodatie 'de Bult'
Al jaren biedt de multifunctionele accommodatie 'de Bult' onderdak aan vele verenigingen uit Vragender. In het gebouw komen sport en cultuur samen. Onder de gebruikers was er al langere tijd de wens om een gezamenlijke ontmoetingsruimte te hebben waar men elkaar kan treffen na verenigingsactiviteiten.

Ouderensoos ook naar de Bult
In Vragender is er al enkele jaren een ouderensoos. De ouderen komen wekelijks naar de soos voor een gezellige ochtend. Na realisatie van de ontmoetingsruimte wordt deze ruimte het thuishonk van de soos. Met de komst van de ouderensoos is de Bult weer een gebruiker rijker.

Realisatie
De bouw van de ruimte wordt met inzet van vele vrijwilligers van de diverse verenigingen gerealiseerd. Hiermee wordt de gemeenschapszin van Vragender onderstreept. De bouw en inrichting van de ontmoetingsruimte wordt financieel ondersteund door: Provincie Gelderland, Oranje Fonds, VSB Fonds, Gemeente Oost Gelre, Stichting Roelvink Fonds en Prins Bernard Cultuurfonds. Naar verwachting is de nieuwbouw medio 2020 gereed.


Spullen voor rommelmarkt in Vragender

VRAGENDER - De voorbereidingen voor de twintigste rommelmarkt door de Fanfare en Slagwerkgroep Antonius uit Vragender zijn in volle gang.

De rommelmarkt wordt weer gehouden in het MFA-gebouw en sporthal aan de Kapelweg 17 in Vragender, op 8 en 9 februari. Door de grote ruimte in de sporthal kan alles lekker ruim worden opgezet. Alleen nu nog zorgen dat deze wordt gevuld.

Mensen die nog bruikbare spullen hebben voor de Fanfare en Slagwerkgroep Antonius kunnen contact opnemen met de heer Nijrolder. Leden van Fanfare en Slagwerkgroep Antonius komen graag de spullen ophalen. Bel of app naar 06-1215 3210. Zie ook de keitjes.

Er komt een groot stuk grond beschikbaar nu de Pastoor van Arssschool en de naastgelegen crossbaan gaan verhuizen.