Vlnr: Theo Leemreize, notaris Bas Schippers, Theo Engelbarts, Walter Leemreize, Broddie Wolterink, Herman ter Haar en Quirien de Graaf. Paul Vallenduuk ontbreekt op foto.
Vlnr: Theo Leemreize, notaris Bas Schippers, Theo Engelbarts, Walter Leemreize, Broddie Wolterink, Herman ter Haar en Quirien de Graaf. Paul Vallenduuk ontbreekt op foto. Foto: PR Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde

Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde ziet levenslicht

LICHTENVOORDE - In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam en Nederland werd bevrijd. Het comité 4 en 5 mei Lichtenvoorde organiseert in dat kader een groots evenement, het Bevrijdingstheater. Door de toegenomen omvang van de organisatie en de verantwoordelijkheden, zag het comité zich genoodzaakt een andere rechtsvorm aan te nemen. Op woensdag 13 november zijn onder toeziend oog notaris Bas Schippers van Keistad Notarissen de stichtingsstatuten van 'Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde' ondertekend.

Het 4 en 5 mei comité is twee jaar geleden begonnen met het initiëren, coördineren en organiseren van diverse activiteiten rond 75 jaar bevrijding. Het grootste evenement dat op de rol staat is het Bevrijdingstheater Oost Gelre. Op 5 mei 2020 zal in de Hamalandhal in Lichtenvoorde een voorstelling opgevoerd worden die gebaseerd is op verhalen en dagboeken over de oorlogsjaren in de Oost Gelre. De productie komt tot stand met medewerking van acteurs, muzikanten, zangers, koren en dansers uit deze gemeente.

Binnenkort volgt in deze krant meer informatie over dit evenement en ook over de overige activiteiten.