Reactie op ingezonden brief over Engelse Schans

In de Elna en Groenlose Gids van 13 november lazen we een ingezonden brief van de Stichting Engelse Schans met als titel:
'Schade rijksmonument Engelse Schans door mountainbikers'. Wekelijks trainen wij als vereniging de Keitrappers in de Schans en op zondag 10 november werd onze 'Lus om Lievelde Veldtoertocht' gehouden. Deze route ging ook voor grote delen door de Schans. Een zeer geslaagde tocht waar bijna 680 deelnemers genoten van de snelst groeiende buitensport van Nederland.

Onze routes worden gemaakt in overleg en met toestemming van veel landeigenaren. Land waar geen toestemming voor wordt gegeven wordt niet in de routes opgenomen. Deelnemers aan onze verenigingsactiviteiten worden dringend verzocht zich aan de NTFU-buitencode en MTB-gedragsregels te houden. Omdat de ingezonden brief van Stichting Engelse Schans komt in de week direct na onze tocht is de link snel gelegd dat deze schade veroorzaakt zou kunnen zijn door een activiteit van onze vereniging. Om dit te ontkrachten: De Engelse Schans is niet opgenomen in de routes en de regels ter plekke worden door ons gerespecteerd.


WTC Keitrappers Lichtenvoorde

info@keitrappers.nl