Dames 1 HV Erix, 2 punten in the pocket

Afgelopen zaterdagavond stond er voor de dames van Erix1 een wedstrijd tegen Ha-STU op de planning. Dit team stond op nummer 2 in de poule, dus het kon nog een aardig pittige wedstrijd worden. De topper van de week, Jula Rouwhorst, opende de wedstrijd met een mooie goal en mocht daarna de wedstrijd meebeleven vanaf de bank van dames 1.

Daarna kon de wedstrijd beginnen. De dames begonnen fel en al gauw stond er een stand van 4-1 op het scorebord. De beide teams bleven daarna over en weer scoren, maar Erix hield steeds een voorsprong van zo'n 2 doelpunten. De scheidsrechter floot hard en de dames van Erix gingen hier beter mee om dan de dames van Ha-STU, wat hen de nodige gele kaarten en 2-minuten straffen opleverde. Ook Erix kreeg een aantal 2-minuten straffen, maar wist de voorsprong verder uit te bouwen, Ruststand 14-10.

De tweede helft ging eerst gelijk op, beide teams scoorden over en weer. Tot Erix een paar aanvallen niet goed wist af te ronden. Ha-STU scoorde echter wel, waardoor zij terugkwamen tot een stand van 17-17. De dames van Erix bleven er in geloven en vochten zich terug in de wedstrijd. Door goed samenspel en een betere afronding wisten ze de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken en wonnen ze uiteindelijk met 21-18. De twee punten zijn binnen!

Zaterdag 23 november a.s. spelen de dames om 19.15 uur weer een thuiswedstrijd, dan tegen Sani4all/Artemis, de nummer 3 van de poule.