Verzwakt Litac nipt onderuit

LICHTENVOORDE - De verwachtingen waren niet erg hoog gespannen. Weer moest Litac met een invaller uitkomen. Een 4-6 nederlaag bleek het hoogst haalbare.

Het was de laatste thuiswedstrijd in deze herfstcompetitie in de derde divisie. Het Venrayse Red Stars (nummer 2 op de ranglijst) kwam op bezoek. De Lichtenvoordenaren waren er op gebrand om enigszins de schande van de dik verloren uitwedstrijd (10-0) uit te wissen. En ze lieten zien dat dat een negatieve uitschieter was: zonder invaller hadden ze mogelijk voor een grote verrassing kunnen zorgen.

Het door blessures geteisterde team moest wederom worden gecompleteerd met een invaller. Die ondankbare 'eer' was dit keer weggelegd voor Danny te Vruchte. Het betekende voor hem vechten tegen de bierkaai, hetgeen op voorhand inhield dat er drie punten werden ingeleverd. Even leek het er op dat Litac, net als in de uitwedstrijd, een flink pak slaag zou krijgen toen er een tussenstand van 0-5 op het scorebord stond. Daarna ging het pas echt lopen. Zowel Sander Spijkers –vorige week prolongeerde hij nog de titel 'kampioen van Lichtenvoorde'- als Aaron Albeck toonden aan dat hun goede vorm van de laatste weken nog steeds aanwezig was. Beiden scoorden twee punten. Jammer dat het dubbelspel verloren ging.
Met nog twee wedstrijden te gaan en een achterstand van tien punten op De Brug uit Apeldoorn ziet het er somber uit. Komende zaterdag kan het doek vallen in de uitwedstrijd in Boxtel tegen Taverbo.