De laatste vergunning van RMS nu ook vernietigd

Update 29

Eind vorige week kregen wij van de rechtbank in Arnhem het bericht dat de natuurbeschermingsvergunning (Wnb) ook is vernietigd. Wij zijn de details van de uitspraak nog aan het bestuderen. Wij hadden een lange lijst met bezwaren ingediend maar de rechtbank heeft na het bestuderen van ons eerste punt van kritiek, de vergunning al vernietigd.

Ook al zijn nu alle drie vergunningen vernietigd, het is afwachten of RMS zo verstandig is om definitief de handdoek in de ring te gooien of dat ze toch nog eigenwijs blijven doorgaan op deze doodlopende weg. Door de huidige stikstofcrisis zijn er op dit moment veranderingen op komst die direct een positieve invloed gaan hebben op het probleem van mestoverschot waardoor investeren in (mega) mestvergistings -projecten onzinnig lijkt.

Het zou dus voor alle partijen het beste zijn nu een punt achter dit megalomane plan te zetten. Hier ligt nu ook een taak voor ons lokale bestuur om hierover actief mee te denken en te stoppen met zich te verschuilen achter het provinciebestuur. Zoals beloofd houden wij een vinger aan de pols en zullen we pas stoppen als het hele RMS plan van de baan is.


www.MegaMestVergisterGroenloNee.nl


Loopbaanevent bij Marianum in Groenlo

LICHTENVOORDE - Scholengemeenschap Marianum houdt vrijdag 29 november een loopbaanevent voor leerlingen en hun ouders uit havo en vwo vanaf leerjaar 3 tot en met de eindexamenklassen. Het vindt plaats in de school in Groenlo en start om 13.00 uur wanneer wethouder van onderwijs, Karel Bonsen, het loopbaanevent officieel opent.

Het doel van het event is om leerlingen te laten kennismaken met landelijke en regionale bedrijven, het vervolgonderwijs en met ervaringen van oud-leerlingen. Daarnaast hoopt Marianum hiermee de leerlingen te motiveren een vervolgstap te laten zetten in hun loopbaan. Voor iedere leerling heeft dat een andere betekenis. Een leerling uit havo-3 bijvoorbeeld moet dit jaar een profielkeuze maken en zal zich vooral richten op het ontdekken van de verschillende profielen. Een leerling uit havo-5 maakt dit jaar een studiekeuze en kiest misschien voor een gesprek met een bedrijf óf houdt een loopbaangesprek met een loopbaancoach in spe.

Daarnaast is het loopbaanevent ook bedoeld om bedrijven, oud-leerlingen en het vervolgonderwijs met elkaar in contact te laten komen. Bedrijven en oud-leerlingen worden dan ook ingedeeld per sector. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een organisatie een meewerkstage heeft, een student een afstudeeropdracht zoekt of dat het bedrijfsleven wellicht stageplaatsen of projecten heeft voor het vervolgonderwijs.

Er is nog plek voor bedrijven die deel willen nemen aan dit event. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met decaan Mandy Stokkers via m.stokkers@marianum.nl.