Vrouwenzevental KSV prolongeren herfstkampioenschap. Foto: PR
Vrouwenzevental KSV prolongeren herfstkampioenschap. Foto: PR Foto:

Vrouwen KSV opnieuw 'Herbstmeister' zeventallen

VRAGENDER - Het damesteam, dat vorig jaar pas zijn entree maakte in de 7 tegen 7-competitie en meteen won, heeft de Herbstmeister-titel geprolongeerd.

Deze competitie begon met een moeizame eerste speelavond voor de KSV-vrouwen, waarbij ze naar huis gingen met drie schamele puntjes, na drie keer een doelpuntloos potje. Met trainer/leider-duo Anke en Suzan en een goede opkomst werd er door de spelersgroep werd er voorbereid op de volgende speelavond bij Longa. Daar werd FC Eibergen met speels gemak in 20 minuten met 6-0 te kijk gezet. De avond op het eigen sportpark De Bult begon met een 2-1 nederlaag tegen SP Neede, hoewel een gelijkspel verdiend was geweest. KSV herpakte zich en speelde vervolgens drie tegenstanders van de mat. Doelpunt van de avond kwam op naam van 'schietduo' Svenny en Hanneke. Beiden haalden op hetzelfde moment de poot aan en scoorden in eendrachtige samenwerking. Na die curieuze treffer kwamen de vrouwen uit Vragender echt op stoom. De speelavond bij AZSV werd geen enkele punt gemorst en geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Volgens trainer Anke werd er lustig op los gecombineerd en werd zo tegenstander na tegenstander weggetikt.

Aangekomen bij de laatste speelavond. Vooraf wisten de KSV-vrouwen dat alleen AZSV nog een reële kans maakte om hen te passeren op de ranglijst. Met slechts drie punten voorsprong begonnen ze de avond goed met winst op Longa en SP Neede. Echter, de zenuwen sloegen toe. Dit leidde tot een onverwacht gelijkspel tegen FC Eibergen. Vol spanning begonnen we aan de laatste wedstrijd tegen AZSV. Spits Anke zette de ploeg uit Vragender op voorsprong met een snoeiharde pegel. De nipte voorsprong zorgde voor spannende momenten, maar toen keeper Anna een goede inzet van AZSV nog knap pareerde was de titel binnen.

De champagne werd ontkurkt onder luid gejuich: 'kampioenen!' Het feest werd tot in de late uurtjes voortgezet bij sponsor Café Overkamp. Tijdens de winterstop gaan de dames nogmaals proosten op het succes, maar dan bij de andere sponsor, Hofstee de Vennebulten.