De OCV-leden bezochten in Vredepeel in Limburg het grootste melkveebedrijf van Nederland. Foto: PR
De OCV-leden bezochten in Vredepeel in Limburg het grootste melkveebedrijf van Nederland. Foto: PR Foto:

OCV beleeft interessante dag in het zuiden

VRAGENDER - De Ondernemersclub Vragender (OCV) heeft dinsdag 12 november een ledenactiviteit gehad. De deelname was goed, en het programma was interessant voor iedereen.

Met een touringcar is in Vredepeel in Limburg het grootste melkveebedrijf van Nederland bezocht. Een groot deel van de ondernemers is agrariër en hier kon men de laatste stand der techniek bekijken.
Hierna werd er in Eindhoven geluncht, waarna de High Tech Campus werd bezocht. Onder leiding van een gids is er uitleg gegeven over de opzet en inrichting van 'de slimste vierkante kilometer van Nederland'.
s' Avonds werd de geslaagde dag afgesloten met een diner bij Café Overkamp in Vragender.


Beeldpresentatie 'Bomen over bomen' bij Koppelpaarden

LICHTENVOORDE - De Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde (VOL) houdt op dinsdagavond 26 november bij De Koppelpaarden een beeldpresentatie over (verdwenen) bomen in Lichtenvoorde. Boomverzorger/-liefhebber en Bomenwacht-lid Carel ten Have neemt de bezoekers in zijn presentatie mee door onze gemeente langs tal van bomen en boomgroepen.

Carel: "Bomen zijn van groot belang in onze leefomgeving en vooral de oudere bomen vormen een prachtig en imposant decor als we goed om ons heen kijken. In vele gevallen overleven ze ons en kunnen soms honderden jaren oud worden, wanneer althans de mens er ook respectvol mee omgaat. Wie op oude plaatjes kijkt, ziet ook wat er zoal verdwenen is in de loop der tijden."

De presentatie bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de boomverzorging; van boomchirurg naar boomverzorger. In het tweede deel wordt aandacht besteed aan bomen in Lichtenvoorde, nu en vroeger. Ook wordt er een film over de voormalige houtwarenfabriek Weijenborg vertoond.

Aanvang 20.00 uur in de grote zaal van De Koppelpaarden (ingang aan de Bleekwal). De toegang is gratis maar de zaalcapaciteit beperkt (vol=vol). De VOL trakteert op een kopje koffie of thee, overige consumpties zijn voor eigen rekening. In de pauze is er een collecte ter bestrijding van de kosten.


www.bomenwacht-oostgelre.nl

www.oudheidkunde
lichtenvoorde.nl


Hotel De Koppelpaarden op archiefbeeld. Foto: Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde