Foto: PR Gengelen
Foto: PR Gengelen Foto:

Gengelaars gengelen gretig langs erwtensoepscheppers tijdens Gengeltocht Vragender

VRAGENDER - De zestiende Gengeltocht, georganiseerd door de werkgroep Gengelen van Vragenders Belang, door en rond Vragender zit er weer op. Een erg mooie tocht door Vragenderse dreven onder uitzonderlijk mooie wandelcondities.

De zestiende editie van de tocht alweer en opnieuw steeg het aantal deelnemers: het waren er ditmaal maar liefst 1252. 'Wat een opkomst en wat een geweldige sfeer', zo vond de organisatie. 'Bijna het hele voorplein bij de molen was gevuld met fietsen, een lust om te zien. Wandelen en op de fiets: Vragender reduceert de CO2 uitstoot op eigen wijze. Ook mogen wij steeds meer jeugd en jongeren verwelkomen. Zelfs baby's gaan al mee want de allerjongste deelnemer(ster) was pas zes weken oud.' Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Een zorgvuldig uitgezette tocht, zoals elk jaar, door weilanden, over sloten, door tuinen, werkplaatsen en wat al niet meer. Een ruime pauzeplek met dertien (!) erwtensoepscheppers op een rij, wat een bedrijvigheid. Ook aan belangrijke randvoorwaarden is zeer ruim voldaan. Er was EHBO beschikbaar en bij het oversteken was er hulp van verkeersregelaars.

Ziet men het buitengebied normaal vanaf de wegzijde, tijdens deze tocht keken de deelnemers geheel anders naar het mooie buitengebied. Met dank aan allen, waaronder (grond)eigenaren die deze tocht op welke wijze dan ook mede mogelijk hebben gemaakt. De volgende Gengeltocht is op 8 november 2020. Mensen die nog tips of kritiekpuntjes hebben kunnen zich melden bij de Werkgroep Gengelen van Vragender Belang.