Het koor Cantores Versicolores. Foto: PR
Het koor Cantores Versicolores. Foto: PR Foto:

Bijzondere kerkdienst met koor Cantores Versicolores

LICHTENVOORDE - Op weg naar het kerstfeest is op zondag 1 december het Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor Cantores Versicolores onder leiding van Marga Roelofs te gast in de Johanneskerk. Het koor is voortgekomen uit een projectkoor dat in december 2003 de omlijsting verzorgde van een voorstelling van de Contemporary Dance School in schouwburg Amphion.

Kenners van koorzang roemen de koorklank, een duidelijk gevolg van het feit dat de dirigent veel aandacht besteedt aan het goed mengen van de stemmen. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit religieuze liederen uit de Byzantijnse traditie. De taal, vaak Russisch, komt niet bekend voor. Maar door de internationale taal die muziek is, voelen de toehoorders vanzelf aan waar het om gaat.

Op deze eerste zondag van advent gaat het in de kerkdienst over liefde; liefde in familierelaties. Het is een eerste deel van een drieluik over liefde. Zondag 15 december zal de nadruk liggen op naastenliefde en op zondag 22 december gaat het over liefde voor de schepping. De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur in de Johanneskerk. Voorganger is ds. Hans Hinkamp. De diensten zijn uiteraard ook afzonderlijk bij te wonen. Na afloop staat de koffie klaar. Iedereen is van harte welkom.