Foto: Willemien Kroezen
Foto: Willemien Kroezen Foto:

Ouderensoos Vragender viert eerste lustrum

VRAGENDER - Met koffie en gebak heette voorzitter Marianne Ottink alle aanwezigen woensdag 20 november van harte welkom op het eerrste lustrumfeestje van de Ouderensoos. De soos die vijf jaar geleden begon in de kantine van de tennisclub en later werd voortgezet in de Schoppe van Beneman voorziet duidelijk in de behoefte van ouderen aan gezelligheid en activiteiten met leeftijdsgenoten.

Na een terugblik door de voorzitter op het ontstaan van de soos verschenen er drie vrijwilligers ten tonele die zich voordeden als oude dames. Zij konden niet meer naar de soos konden omdat ze in de bejaardenflat woonden. Na een beetje gezeur over en weer vertelden ze op humoristische wijze over wat ze de laatste jaren hadden meegemaakt op de soos. Over het tv-programma Zomer in Gelderland, het bezoek aan museum Smedekinck, de high tea met boottocht in Eibergen, de excursie naar de Zwarte Cross, pannenkoeken eten bij de Neeth, de rondrit met het treintje van Marveld en de vele andere activiteiten en uitjes.

Aansluitend was het tijd voor een hapje en drankje en werden er op een groot scherm foto's getoond van de afgelopen jaren, een mooie aanleiding om herinneringen op te halen. Ook kwam de Rummikub op tafel, voor veel bezoekers vaste prik op de woensdagmorgen. De organisatie en bezoekers kijken met veel plezier terug op een geslaagd feestje.

De Ouderensoos vindt iedere woensdagochtend van 09.30 tot 11.300 uur plaats in de Schoppe bij Beneman. Komt u gerust eens binnenlopen om te kijken of het iets voor u is. De koffie staat klaar en u bent van harte welkom.