12,5 jaar minisoos in Harreveld, dat is een feestje waard. Foto: Nelly Teunissen
12,5 jaar minisoos in Harreveld, dat is een feestje waard. Foto: Nelly Teunissen Foto:

Minisoos Harreveld viert 12,5-jarig jubileum

HARREVELD - Het is het lokale antwoord op één aspect van het participatie-vraagstuk: Medebewoners, die door de fysieke beperkingen ten gevolge van het ouder worden niet meer mee kunnen doen met het reguliere verenigingsleven, een voorziening te bieden om elkaar interactief te blijven ontmoeten. Minisoos Harreveld voorziet reeds 12,5 jaar in die behoefte, door wekelijks op donderdagochtend een gevarieerd programma aan te bieden, dat ouderen in ongedwongen sfeer kunnen beleven.

Op donderdag 21 november kwamen de wekelijkse deelnemers, bestuur, en betrokken vrijwilligers bijeen in Dorpshuis 't Kempken om dit jubileum te vieren. Nadat een ieder was voorzien van koffie met gebak, opende Maria Rietberg de ochtend. Zij sprak een dankwoord uit richting bestuursleden Edith Tankink, Francis ten Have en Josefien en Stanny Stoltenborg. Laatstgenoemde roemde op zijn beurt de inzet van de overige vrijwilligers, week in week uit, zorgend voor vervoer en begeleiding.

De muzikale omlijsting was deze morgen in handen van Theo en Willemien Wolters die, al spelend op orgel en accordeon, sfeer en herkenning brachten. Hoogtepunt vormde een speciaal voor dit jubileum gecomponeerd lied over de Minisoos. Betsy Holweg, die samen met Maria Rietberg zorgt voor de wekelijkse coördinatie van de Minisoos, droeg vervolgens een gedicht voor over de relativiteit van het leven in verhouding tot je leeftijd. Hierna de klassieker, bingo, begeleid door Nelly Teunissen en Lucy Papen. Voor de inwendige mens werd eveneens goed gezorgd. Liefhebbers werden getrakteerd op een royaal 'glaasje' advocaat met boerenjongens en slagroom. Berendien Bokkers en Paulien Wellink verwenden de aanwezigen met een rijkelijk assortiment aan hapjes. Tot slot kreeg iedereen een fleurig cadeautje mee naar huis; een feestelijk verpakte bloembol van de Amaryllis, voor een kleurrijke herinnering aan deze viering van 12,5 jaar Minisoos Harreveld.