De dames van Run4Fun in de nieuwe outfits met rechts logo-ontwerper Edwin Gierkink.
De dames van Run4Fun in de nieuwe outfits met rechts logo-ontwerper Edwin Gierkink. Foto: PR Run4Fun

Vrouwen uit Vragender lopen nog steeds warm voor Run4Fun

VRAGENDER - Sinds zes jaar wordt er in Vragender door een groep vrouwen samen hardgelopen. Zij verzamelen zich op drie momenten per week onder de carport van de familie Hahné en gaan dan steeds voor ongeveer een uur loopplezier op pad over de wegen en paden rondom Vragender onder de naam Run4Fun.

De naam zegt het al; Run4Fun betekent rennen voor je plezier. Plezier in bewegen dat staat bij alle dames dan ook voorop. Run4Fun biedt alle Vragenderse vrouwen de gelegenheid om geheel vrijblijvend zonder kosten deel te nemen aan looptrainingen onder begeleiding van Renata Gierkink. De leeftijd van de dames van Run4Fun varieert van 28 tot bijna 60 jaar. Ervaring of niet, oud of jong, beginner of gevorderd sporter, het maakt niet uit. Elke training wordt op maat voor de aanwezige dames ingevuld zodat iedereen een uurtje later tevreden en voldaan onder de douche stapt.
Door weer en wind, zon, sneeuw of regen. Vrolijk babbelend gaan de dames steeds op pad, waarbij het al snel rustiger wordt wat het praten betreft. De trainingen zijn serieus en soms best pittig, steeds weer anders ingevuld, gezellig en ook in sociaal opzicht erg belangrijk. Men deelt ervaringen en leeft met elkaar mee. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat de dames zich fit voelen door de trainingen. Hardlopen is ook naast de andere sporten die meerdere dames nog eens extra beoefenen een prima methode om de conditie naar een hoger level te tillen.
Het is al jaren bekend. Er zijn vele goede redenen voor vrouwen om te gaan hardlopen. Het verbetert de gezondheid en conditie. Het verlaagt de bloeddruk en slechte cholesterol en men slaapt er beter door. Een ander heel belangrijk voordeel van hardlopen is dat door de belasting van het lopen de botten veel sterker en steviger worden. Dus op oudere leeftijd minder kans op botbreuken. Er wordt zelfs gesteld dat men z'n leven kan verlengen met hardlopen.
In Vragender is het initiatief inmiddels een serieuze sportgroep geworden die zelfs onder meer de jaarlijkse nieuwjaarsloop in het dorp organiseert. Verder helpen de dames jaarlijks met het zwerfafval ruimen en de circa 45 leden sporten in deels gesponsorde tenues.