Longa'30 onderuit in derby tegen Silvolde

SILVOLDE - Longa'30 heeft zaterdagavond de derby in en tegen Silvolde verloren. Na een 0-1 voorsprong met rust werd het na rust door twee zondagsschoten 2-1 voor de thuisploeg.

De start van de wedstrijd liet twee onrustige ploegen zien waar het matige veld verzorgd voetbal nog moeilijker maakte. Silvolde probeerde met hoge ballen en veel fysieke kracht het Longa'30 lastig te maken waar de ploeg van Erik Zandstra dit probeerde te beantwoorden met combinatievoetbal. Beide ploegen hadden moeite met het creƫren van uitgespeelde kansen en werden slechts gevaarlijk uit dode spelsituaties. Keeper Erik Wijnbergen moest handelend optreden na een makkelijk gegeven vrije trap. Aan de andere zijde kopte Jelme Stevens van dichtbij over uit een hoekschop. Na een klein half uur was Boet Kemperman er plotseling vandoor. Hij zette Rick Bosma alleen voor de keeper, zag Bosma de keeper raken maar wist vervolgens zelf, randje buitenspel, de bal in het lege doel te schuiven. Vlak voor rust had Kemperman de score kunnen verdubbelen. Op aangeven van Dirk Doppen raakte hij de bal echter helemaal verkeerd.
De tweede helft begon explosief. Met twee aanvallende wissels maakte Silvolde de intenties meteen duidelijk. Deze intenties werden kracht bijgezet door Wouter Ebbers. Hij volleerde een afgeslagen bal prachtig in de kruising. Na de gelijkmaker ontstond een open wedstrijd waarbij beide ploegen kansen kregen op de voorsprong. Zo vond Silvolde-spits Wout Blasman de paal en wist Kemperman van dichtbij het net niet te vinden na een voorzet van invaller Tim Bader. Uiteindelijk was het Silvolde die het net wederom wist te vinden, en hoe! Invaller Kelvin Meijer knalde een hoge bal ziedend hard via de onderkant van de lat achter de kansloze Wijnbergen. In het laatste kwartier probeerde Longa'30 met man en macht de gelijkmaker te forceren maar was het Silvolde dat de grootste kansen kreeg. Blasman was driemaal het eindstation maar mistte twee maal het doel en vond een derde keer Wijnbergen op zijn weg. In de blessuretijd leek Longa'30 nog even dichtbij. Nick te Veldhuis zijn schot mistte kracht en Kemperman schoot recht op de keeper. Te Veldhuis claimde nog een penalty maar kreeg die niet.

Dus ging Longa'30 zonder punten huiswaarts. De nederlaag betekent ook dat Silvolde Longa'30 is gepasseerd op de ranglijst. Beelden van het duel, en dus de prachtige doelpunten, zijn overigens te zien via de website van sportclub Silvolde (www.sportclubsilvolde.nl). Volgende week speelt Longa'30 na drie uitwedstrijden weer eens een thuiswedstrijd. Subtopper Baronie uit Breda komt dan op bezoek op Sportpark de Treffer.