KSV verliest nipt van koploper Dinxperlo

VRAGENDER - KSV verloor afgelopen zondag met 0-1 van de nieuwe koploper Dinxperlo. Dinxperlo was voetballend de betere ploeg, maar KSV hield lang stand en ontbeerde op het eind het benodigde geluk om de 1-1 te maken.

Na de 1-0 competitiezege op HMC 17 en de 1-2 overwinning in de bekerwedstrijd tegen Haarle stond zondag de wedstrijd KSV 1–Dinxperlo 1 op het programma. Dinxperlo stond na acht speelronden met 18 punten op de tweede positie en KSV met 11 punten zevende. Direct na het beginsignaal van arbiter J. Mahadewsing en de aftrap van Dinxperlo werd er net als in de rest van het amateurvoetbal één minuut niet gespeeld, als statement tegen racisme.
Tijdens het eerste kwart van de wedstrijd laat Dinxperlo met goed verzorgd veldspel de hogere positie op de ranglijst zien zonder nog echt dreigend voor het doel van KSV te komen. Tot dan toe heeft KSV aanvallend nog niet veel laten zien en staat goed opgesteld en geeft weinig ruimte weg.
Na circa 18 minuten was de eerste grote kans voor Dinxperlo na een splijtende pass door het midden, maar doelman Wesley Keegstra kon redding brengen. Even later werd door goed opstellen en verdedigen op het middenveld de bal veroverd en direct doorgespeeld op Erwin van de Wolfshaar. Deze bedacht zich geen moment en schoot op doel. De bal vloog helaas ruim over. In het resterende deel van de eerste helft behield Dinxperlo het betere van het spel, echter door goed verdedigend werk, zonder tot grote kansen te komen.
De tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld; veel balbezit voor Dinxperlo en KSV dat loert op een uitbraak. Na vijf minuten de eerste grote kans voor de gasten. Doelman Keegstra dwong de aanvaller door lang te blijven staan en mee te lopen naar de zijkant waardoor een tegentreffer uitbleef. Na circa 20 minuten in de tweede helft gaat het toch mis voor KSV. Balverlies op het middenveld gevolgd door een dieptepass bracht de spits oog in oog met Keegstra en hij schoot de bal onbereikbaar in de lange hoek: 0-1.
Door met meer lef voorruit te voetballen kantelde het spelbeeld volledig, ten faveure van de thuisclub. Erwin van de Wolfshaar en Stan Gunnewick kregen een aantal kansen waarbij het KSV ontbrak aan het benodigde geluk en kracht. Vlak voor tijd uit een hoekschop was de beste kans voor Teun Lageschaar, die goed ingekopte. Maar zijn inzet werd door een speler van Dinxperlo op de doellijn nog net gekeerd. Het bleef derhalve bij 0-1.
Pupil van de week was Douwe Ten Have. Komende zondag 1 december speelt KSV 1 uit tegen Keijenburgse Boys.