IVN houdt thema-avond over 'wie het kleine niet eert'

LICHTENVOORDE - Oud-leraar biologie en schoolboekenauteur Atze Oskamp spreekt woensdagavond 11 december over het grote belang van kleine organismen in de natuur. In zijn lezing staan de kleintjes centraal, hun leefwijze en hun rol in alle biotopen en het belang of gevaar ervan voor mensen. De avond vindt plaats bij sociaal cultureel centrum Den Diek en start om 20.00 uur.

Met volle teugen genieten van al wat er groeit en bloeit in de natuur. Veel mensen genieten vooral van groot; bomen, herten, en dergelijke. Meestal realiseren we ons niet dat we minder dan 1 procent van alle levende wezens op aarde met het blote oog en een loepje kunnen zien.
En toch zou al dat zichtbare moois niet kunnen bestaan zonder die onzichtbare 99 procent: ere wie ere toekomt! Daarbij gaat het onder andere om virussen, bacteriƫn en archaea, schimmels en heel veel zeer kleine eencelligen en ongewervelde dieren.

De afdelingen Oost-Achterhoek van IVN en KNNV tekenen voor de organisatie. De toegang is 5 euro voor niet-leden, 3 euro voor leden. Meer informatie bij Ton Reerink, telefoon 0649 938 223. Den Diek is gevestigd aan de Dijkstraat 30, ingang en parkeren achter de Hamalandhal.