Pacelli knokt zich na rust naar gelijkspel

ZIEUWENT - De dames van HV Pacelli moesten afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Commandeur/VVW DS1. Tegen de onbekende tegenstander voor Pacelli, helemaal boven in de polders van Noord-Holland, werd een puntje uit het vuur gesleept.

Ook bij deze wedstrijd was winst belangrijk om aansluiting te blijven houden met de middenmoot, in de tweede divisie A.
Met een goed begin van de eerste helft, met een strakke 6-0-dekking, vlogen de ballen in het doel bij Commandeur/VVW en stond het al snel 3-6 in het voordeel van Pacelli. Vlak daarna werden er technische fouten gemaakt aan de kant Pacelli, waardoor in een mum van tijd 7-7 werd. Door de fouten kon Commandeur/VVW vaak in een snelle tegenaanval, om te scoren. Hierdoor eindigde de eerste helft met een stand van 14-11, met Pacelli aan de verkeerde kant van de score.

In de rust werd er besproken dat er te veel technische fouten werden gemaakt, en dat de dames er meer als een team moesten staan. In de aanval moesten er strakkere ballen gespeeld worden, en in de dekking elkaar meer rugdekking geven en beter communiceren met zijn allen. Ook in de tweede helft scoorde de tegenstander vaak en stond het al snel 19-15. De dekking kwam steeds beter te staan en de aanvallen gingen weer wat beter, waardoor Pacelli terugkwam tot 20-19. Met een halve minuut op de klok, kon Pacelli op het laatste moment nog een break lopen, en de bal eindigde in het doel. Even later ging de zoemer af en was de eindstand 20-20, en gingen de Zieuwentse handbalsters met één punt na huis.

Volgende week zaterdagavond 7 december speelt de Zieuwentse tweededivisionist tegen Westfriesland/SEW Dames 1, nummer 5 in de competitie. Deze thuiswedstrijd wordt gespeeld om 19.30 uur.