Samen hindernissen nemen. Foto: Jasper Blaauw
Samen hindernissen nemen. Foto: Jasper Blaauw Foto:

Derde editie Buddy Obstacle Run Warnsveld

WARNSVELD - De derde editie van deze Buddy Obstacle Run zal plaatsvinden op 27 juni 2020.Na het succes van voorgaande jaren, zal deze editie wederom vernieuwende elementen bevatten. Nieuw volgend jaar zijn onder andere de speciaal ontwikkelde hindernissen, die geschikt zijn om met een rolstoel te nemen.

In een prachtig natuurgebied in Warnsveld, waar bos en water samenkomen, ligt het parcours van de Buddy Obstacle Run. In de schaduw van de bomen rijzen uiteenlopende hindernissen op, van klein en natuurlijk tot grotesk gebouwd en uitdagend. De start en finish van het evenement zijn gelokaliseerd op het terrein van de lokale voetbalvereniging Warnsveldse Boys met de nodige voorzieningen zoals kleedkamers en toiletten, maar ook verwennerij voor de inwendige mens en bruisend vermaak en gezelligheid met muziek, kraampjes en veel bekijks.

De Buddy Obstacle Run kent ook in 2020 drie afstanden; er is een 3 km parcours, 6 km parcours en 9 km parcours. Nieuw in 2020 is dat er twee parcours geschikt zullen worden gemaakt voor de gehandicapte sporter. Net zoals bij de voorgaande edities is er voor de jeugdige en gehandicapte deelnemers een 3 km parcours. Voor iedereen, dus ook de gehandicapte sporter die denkt iets meer uitdaging aan te kunnen, is er de afstand van 6 km. En voor de echte sportievelingen is er de 9 km loop. Voor de wedstrijdlopers is er in de ochtend op de 9 km afstand een speciaal startvak om samen te strijden voor mooie prijzen. Maak je dag compleet door je vervolgens op te geven als buddy en loop in de middag mee met één van de gehandicapte deelnemers.

Vanaf 21 december start de kaartverkoop via www.buddyrun.nl. Voor de vroege vogels geldt uiteraard een gereduceerd tarief. Meer weten over dit unieke evenement of een voordelig kaartje kopen, ga dan naar de website of volg de oganisatie op Facebook: facebook.com/buddyobstaclerun.

Strijden voor de ziekte BATTEN
Deelnemers kunnen zich laten sponsoren ten behoeve van genezing van de ziekte van Batten. BATTEN is de benaming voor erfelijke stofwisselingsziekte die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Voor Batten is geen genezing mogelijk, Batten is dus altijd dodelijk. Ook zijn er (nog) geen behandelingen die de ziekte vertragen. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar uitbreiding van het patiënten-onderzoek. Meer informatie op inactievoorbeatbatten.nl.

De organisatie roept iedereen op een sponsorteam aan te maken via buddyrun.nl/aanmelden of via inactievoorbeatbatten.nl/evenementen.