De fietscrossbaan in Harreveld dingt mee naar de Gouden Pit-trofee en hoopt op veel stemmen. Foto: Renate Donderwinkel
De fietscrossbaan in Harreveld dingt mee naar de Gouden Pit-trofee en hoopt op veel stemmen. Foto: Renate Donderwinkel Foto:

Fietscrossbaan Harreveld in de race voor Gouden Pit

HARREVELD - De fietscrossbaan in Harreveld dingt mee naar de Kern met Pit op 18 januari. Aan deze prijs is behalve een trofee en de eer een geldbedrag van 1500 euro verbonden. Alle provinciale trofeewinnaars dingen daarnaast mee naar de Gouden Pit waarvoor een bedrag van 3000 euro beschikbaar wordt gesteld. Stemmen kan via www.kernmetpit.nl.

Kern Met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt uit te voeren. Rianne Wopereis en Linda Buijing hebben hun droom in 2019 gerealiseerd: een fietscrossbaan voor de jeugd in Harreveld. Op 18 januari presenteren zij het eindresultaat en hopen zij een extra bijdrage te krijgen voor activiteiten en onderhoud.

Begin 2019 presenteerden beide dames hun plan bij Kern met Pit. "Het presenteren was erg spannend", aldus Linda. "We doen dat niet dagelijks", vult Rianne aan "Maar we willen zo graag een fietscrossbaan voor de jeugd realiseren". Met hulp van de adviseur van KNHM, vrijwilligers, de jongens en meiden van de Canisiusschool, sponsoren en de gemeente Oost Gelre lukte het de fietscrossbaan in 2019 te realiseren. Dat is ook een voorwaarde voor het ontvangen van een geldbedrag en het predicaat KERN MET PIT.

"Op 18 januari 2020 geven wij opnieuw een presentatie voor Kern Met Pit. Vindt de jury ons project geslaagd en hebben wij veel stemmen via internet verzameld, dan ontvangen we een extra geldbedrag voor het project voor onderhoud en activiteiten." De komende weken proberen Rianne en Linda zoveel mogelijk stemmen te krijgen voor de fietscrossbaan. U kunt uw stem uitbrengen op dit mooie initiatief via www.kernmetpit.nl.

Tijdens de Kern met Pit dag op 18 januari worden de trofeewinnaars per provincie gekozen. De provinciale trofeewinnaar wint een extra 1500 euro en maakt kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro! De fietscrossbaan kan uw stem dus goed gebruiken.