Het Ensemble Vocale Pierre Villette treedt Tweede Kerstdag op in de Bonifatiuskerk. Foto: PR EVPV/fotograaf Jaap van Sluis
Het Ensemble Vocale Pierre Villette treedt Tweede Kerstdag op in de Bonifatiuskerk. Foto: PR EVPV/fotograaf Jaap van Sluis Foto:

Pierre Villette debuteert Tweede Kerstdag met Pastoralmesse

LICHTENVOORDE - Op 26 december verzorgt Ensemble Vocal Pierre Villette de zang tijdens de eucharistieviering van 10.00 uur in de Lichtenvoordse St.Bonifatiuskerk. Een traditie die het koor al bijna 20 jaar op rij voortzet.

Naast de uitvoeringen op Tweede Kerstdag (sinds 2000) zingt het projectkoor ook alle jaren op Tweede Paasdag. Iedere optreden opnieuw laat het projectkoor de bezoekers en kerkradioluisteraars genieten van prachtige composities. Dit jaar een primeur voor het koor: uitgevoerd wordt de Pastoralmesse in G op. 24 van Karl Kempter. Deze mis is ook bekend als de Christkindlmesse.

Kempter (1819-1871) was een Zuid- Duitse componist en kerkmusicus. De Pastoralmesse is zijn bekendste werk en wordt gedurende de kersttijd vaak uitgevoerd in Augsburg en omgeving. Naast de vaste gezangen uit de mis vertolkt het koor onder andere ook het Pater
Noster van de Russische componist van liturgische muziek Nicolay Kedrov (1871- 1940). Verder staan er werken van diverse andere componisten op het programma zoals Resonet in Laudibus (Jacob Handl), Wiegenlied der Hirten (Max Bruch) en L'adieu des Bergers (Hector Berlioz). Ook deze keer staat het koor onder leiding van Jeroen Twisk en is de orgelbegeleiding in de vertrouwde handen van Elske te Lindert.

U bent van harte welkom op Tweede Kerstdag. Uw vrije gift bij de deurcollecte wordt zeer op prijs gesteld.