Kort

Sint op bezoek bij de schakers

LICHTENVOORDE - Het eerste team van de schakers van Rokade heeft in een wildwest-wedstrijd tegen Almelo een matchpunt voor de poorten van de hel weggesleept. Er werden over en weer diverse verlate sinterklaas-cadeautjes uitgedeeld: de een gaf pardoes de zege uit handen en de ander kreeg de overwinning zo maar in zijn schoot geworpen.

De gelukkigen bij Rokade die een cadeautje mochten uitpakken waren Eric Langedijk, Gert-Jan van Vliet, Marcel Leroi en Erwin Swerink. De goedgevigen bij Rokade waren Menno Dorst, Robbie Gerhardus, Nick Mulder en Arent Luimes. Door deze 4-4 werd het allereerste matchpunt in deze competitie behaald. Dat smaakt naar meer (en dat is ook broodnodig voor klassebehoud) in de volgende twee wedstrijden tegen streekgenoten WSG 1 en WSG 2.

Het eerste team SV Rokade viertallen wint van Zutphen 2. Uitslag: bord 1 H.ter Horst - W.van Meeteren 1/2-1/2; bord 2 A.Eisink - H. de Rover 1-0; bord 3 P.Rijntjes - T.Huyink 1/2-1/2 en bord 4 L.van Noord- P.Ham 1-0.


Amivedi

LICHTENVOORDE - Op de Lievelderweg is een lapjespoes gevonden, ze heeft een witte bef en witte pootjes en heeft een fors postuur. Voor informatie kunt u contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Koppel Klein Tank/Klein Avink slaat genadeloos toe

VRAGENDER - Op maandag 25 november is de derde ronde van het kruisjasseizoen bij Beneman gespeeld met wederom een record aan deelnemers van 39 paren. Na drie boompjes kaarten bleek dat Lobke Wessels en Inge Overkamp niet in vorm waren. Met 2841 punten waren zij het beste van de laatsten. Derde werd het duo Tone Kool en Bennie Dekkers met 4291 punten. Vader en zoon Weeber werden ditmaal tweede met 4530 punten. Als eerste eindigde het paar Bennie Klein Tank en Theo Klein Avink met een dikke 250 punten meer, 4795 punten.

Door deze daverende klap staan de winnaars ook aan kop in de tussenstand na drie avonden, met ruim 600 punten daarachter volgt het paar Kool/Dekker. De gemiddelde score van 4409 gaan ze wel erg stevig aan de kop. Maar met vijf rondes te gaan kan er nog van alles gebeuren.

Vrijdag 27 december wordt ronde vier van het kruisjasseizoen gespeeld. Om acht uur is de start bij Beneman in Vragender. Rond kwart over elf worden de prijzen verdeeld en kan men weer tevreden huiswaarts keren. Meedoen doe je voor de gezelligheid, dus paren die niet voor alle acht avonden gaan zijn van harte welkom om eens te komen kijken. Ook is het een goede oefening voor het Vragenders Kampioenschap.


Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - De uitzending van de ZSOM in de Antoniushove is op vrijdag 20 december en omvat de volgende onderdelen: Tweeduuster: vandaag het laatste deel van dit optreden in dialect; ZSOM Regiojournaal; Messiah Zieuwent: laatste deel van Händels meesterwerk, uitgevoerd in de Werenfriduskerk te Zieuwent.


www.zsom.nl