Pacelli en SVBO aan elkaar gewaagd in 'sticky' game

Pacelli en SVBO aan elkaar
gewaagd in 'sticky' game

ZIEUWENT - Afgelopen zondag stond er een plakkerige uitwedstrijd tegen SVBO op het programma. SVBO is vorig jaar ook gepromoveerd naar de tweede divisie.

Pacelli had een matige start met een 2-0 achterstand. Door de plakkerige bal was er onnodig balverlies. Pacelli kwam terug op 4-3. Na zestien minuten gespeeld te hebben, kwam Pacelli op een gelijkspel 6-6. Drie minuten voor tijd van de eerste helft was er een flinke botsing tussen Pacelli-keepster en een speelster van SVBO. Ze doken allebei fanatiek voor de bal. De Pacelli-keepster kreeg hiervoor een rode en zelfs een blauwe kaart. Speelster van SVBO kon ook niet verder. Het spel ging weer door na vijf minuten. Met een gelijkstand van 12-12 gingen beide ploegen de rust in.

In de rust werd besproken dat Pacelli op een hoger tempo moest spelen en de dekking sterker. Pacelli moest ook de concentratie erbij houden om onnodig balverlies te voorkomen.

De tweede helft werd gestart met een voorsprong voor Pacelli 13-14. Helaas kon de ploeg uit Zieuwent deze voorsprong niet vasthouden en werd het weer gelijk met 17-17. Het lukte Pacelli niet om in de wedstrijd te komen. Het bleef gelijk op gaan tussen beide teams. In de laatste minuut werd er gescoord door Pacelli, voorsprong 22-23. Pacelli wist dat de verdediging nu dicht moest. In de laatste tien seconden kreeg SVBO een vrije bal. Pacelli stapte er goed op uit maar helaas kreeg onze speelster hier rood voor. SVBO kreeg toen een vrije bal in de laatste twee seconden. Deze vrije worp vanaf de negen meter werd feilloos in de kruising gescoord. Met een gelijke eindstand van 23-23 eindigde Pacelli na de eerste seizoenshelft op een keurige zevende plek.