Longa'30 na foutenfestival met lege
handen onder kerstboom

LICHTENVOORDE - Longa'30 is er zondag niet in geslaagd een goed resultaat te behalen in eigen huis tegen EHC uit Hoensbroek. Dankzij een foutenfestival ging de wedstrijd met 3-4 verloren. Doelpuntenmakers aan Lichtenvoordse-zijde waren Jelmer Krooshof, Jurgen Weijman en Tim Bader.

Hoewel Longa'30 veelvuldig de bal had deed het bijzonder weinig met dit balbezit. Dit in tegenstelling tot tegenstander EHC die optimaal gebruik maakte van de defensieve wanorde aan Lichtenvoordse zijde. Al in de 8ste minuut was het Fabio Poddighe die volledig vrijstaand een indraaiende vrije bal tegen de touwen kon werken. Halverwege de eerste helft deed Longa'30 wat terug. Geschutter in de Limburgse defensie stelde Rick Bosma in staat om alleen op het doel af te gaan. Hoewel hij faalde was Krooshof er als de kippen bij om in de rebound de gelijkmaker te produceren. Toch ging Longa'30 met een achterstand rusten door opnieuw een dekkingsfout. Lars Gulpen volleerde schitterend raak: 1-2.

Verdedigende
wanorde en
persoonlijke
fouten

Na rust betrad Thom Berendsen het veld. Maar slechts twee minuten later verliet hij het alweer. De aanvaller en topscorer werd wederom geplaagd door blessureleed. Ook zonder Berendsen kwam Longa'30 op gelijke hoogte. De voor hem ingevallen Jordi Besselink draaide een vrije trap in die door Weijman hard tegen de touwen werd gekopt: 2-2. EHC had niet lang nodig om van de klap te bekomen. Slechts enkele minuten later schoot Roel Hendriksen een makkelijk gegeven vrije trap prachtig achter Erik Wijnbergen. Even later scoorde de buitenspeler, na slordig balverlies van Mattheys Kuijpers, opnieuw: 2-4. Na een fenomenale rush van Boet Kemperman kon Tim Bader de aansluitingstreffer (3-4) nog aantekenen. EHC kreeg in de persoon van Guido Rutten vlak voor tijd nog een tweede gele, dus rode kaart maar ondanks verwoede pogingen viel de gelijkmaker in de slotfase niet.

Waar een gelijkspel de verhoudingen op het veld wellicht het beste had weergegeven kreeg Longa'30 dus niets. Uiteindelijk kostte verdedigende wanorde en persoonlijke fouten Longa'30 de kop tegen een uiterst efficiƫnt EHC. Daarmee laat Longa'30 de kans liggen om nog voor de winterstop afscheid te nemen van de onderste regionen op de ranglijst. Zondag 19 januari zal de competitie worden hervat met een uitwedstrijd tegen rksv Minor uit het Limburgse Nuth.