HMC'17 pakt verdiend punten tegen Meddo

MEDDO - HMC'17 boekte zondag een verdiende 2-1 overwinning op bezoek bij Meddo. Onder niet al te beste omstandigheden werd deze wedstrijd gespeeld op sportpark 't Konder in Meddo.

Het vorig jaar gepromoveerde SP Meddo stond voor dit duel op de negende plek en bleek een stugge ploeg met een snelle voorhoede. Een nadeel was dat de wind in lengterichting op het veld stond waardoor het -in combinatie met het kunstgras- lastig was de lange bal te hanteren. De eerste helft speelde het spel zich vooral op het middenveld af. HMC17 kreeg de kans om op te bouwen, maar toch werd de voorhoede slechts zelden gevonden, waardoor echt grote kansen uitbleven. Van beide kanten was het spel onrustig met veel overtredingen, waarbij de goed leidende scheidsrechter de gele prenten op zak hield.
Net voor rust kreeg HMC'17 een corner die werd voorgezet door Davey, goed gebruikmakend van de wind. Zijn bal kwam voorbij de tweede paal terecht waar Luuk de bal terug kopte, waarna Tom deze met overtuiging binnen kon knikken, 0-1.
De tweede helft werd er door HMC17 tegen de wind in gespeeld wat het spel van de gasten ten goede kwam. Er werd beter gecombineerd op het middenveld en veel duels werden nu juist gewonnen. Vanaf de linkerzijde zette Davey zelf een goede aanval op en wist hij door de laatste linie te komen, helaas zag hij zijn doelpoging net voorlangs gaan.
Een bal die ertussen viel werd vanuit de middencirkel door Luuk naar voren geschoten en deze kwam prompt vanuit de lucht in de voeten van Jeroen, die buitenspel leek te staan. Hij draaide goed naar de goal en rondde prima af. En de vlag ...die bleef omlaag, 0-2. Direct na de aftrap kreeg Jeroen wederom een goede kans omdat de verdediging van Meddo de bal zomaar inleverde, helaas leverde dit niet nog een doelpunt op. Ook Niek had een bijna niet te missen kans voor het inkoppen maar ook hij faalde in de afwerking. In deze fase speelde HMC erg goed, maar de genadeklap bleef uit.
De laatste 20 minuten van de wedstrijd werd HMC17 slordiger. Vanaf de zijkanten lukte het Meddo steeds vaker om ballen voor de goal te krijgen alleen de afronding bleef uit. De goed spelende verdediging onder leiding van Bram moest echter wel een goal incasseren doordat de linksbuiten slecht werd gedekt en de bal zo vanaf de zestien meter in het rechter zijnet kon schuiven. De laatste tien minuten ging Meddo één-op-één spelen achterin, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Al met al dus een terechte overwinning voor HMC17, dat hiermee stijgt naar de derde plek op de ranglijst en zelfs aan de leiding gaat in de tweede periode. Hiermee is het tevens winterstop.
26 januari vindt in Harreveld het volgende duel plaats tegen Basteom, een nog onbekende tegenstander voor HMC17, waarin de stijgende lijn doorgetrokken moet worden. Aanvang van dat duel is om 14.00 uur.