Dames 1 trekt aan het kortste eind

Op zondag 15 december 2019 speelden de dames van HV Erix hun laatste wedstrijd van de 1e helft van het seizoen. Oud gediende Michelle Hoitink was ook weer van de partij.

De tegenstander was het 2e damesteam van Loo-Groessen. Gezien de resultaten van de vorige seizoenen weet Loo meestal tegen HV Erix punten te pakken. Dus aan de Erix-dames de taak om dit keer de punten mee naar Lichtenvoorde te nemen. Door een rommelige start en in het achterhoofd de wedstrijd van de Oranje leeuwinnen op het WK, begonnen beide teams niet echt sterk aan de wedstrijd. Dit uitte zich in veel balverlies en rommelig samenspel. Loo wist zich hierin sneller te herpakken. Dit resulteerde al gauw in een 4-0 achterstand. HV Erix had moeite om de keeper te passeren, waardoor Loo snel uit kon lopen tot een tussenstand van 11-4. Hierna begonnen de dames van Erix eindelijk vat te krijgen op de wedstrijd. Verdedigend kregen ze steeds meer grip op Loo en aanvallend werd er nu wel het doel gevonden. Na 30 minuten spelen was de ruststand 15-10.

In de rust werd er gehamerd op snelle aanvallen. Deze bleken effectief te zijn. Door de 2e helft te starten met goed samenspel, snelle aanvallen, een goede verdediging en een keeper die uitstekend werk verrichte, kon Erix steeds dichter komen. Ondanks dat Erix regelmatig in ondertal stond, wisten ze het net toch te vinden. Zo stond er na 20 minuten spelen een gelijke stand van 20-20 op het bord. Helaas kon Erix dit niet ombuigen naar een voorsprong. De score ging redelijk gelijk op maar na 60 minuten spelen wist Loo toch aan het langste eind te trekken. De eindstand 27-23.

De dames van HV Erix wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe. De 2e seizoenshelft zal starten op 4 januari met een uitwedstrijd in Gaanderen tegen Minerva.