Eén januari 2020 vindt er na een jaar van afwezigheid weer een spetterend Nieuwjaarsbal plaats in de Oude Calixtuskerk. Foto: Lawrence Mooij
Eén januari 2020 vindt er na een jaar van afwezigheid weer een spetterend Nieuwjaarsbal plaats in de Oude Calixtuskerk. Foto: Lawrence Mooij Foto: Lawrence Mooij

Oude Calixtus decor Nieuwjaars-bal

GROENLO - Na een jaar van afwezigheid is het weer terug; het Nieuwjaarsbal in de Oude Calixtuskerk, Nieuwjaarsdag. Niek Lansink van District East Events is er blij mee. "We hebben de formule en het concept van Steam Entertainment van Michaël Lammers overgenomen. We kwamen elkaar een keer tegen afgelopen jaar en kwamen al snel op het onderwerp Nieuwjaarsbal. Hebben we een keer met elkaar om de tafel gezeten met als uitkomst dat wij het voort gingen zetten." Lansink kent het concept als bezoeker. "Het was altijd een prachtige avond, in een prachtige sfeer, een gepaste aankleding. De formule en het concept blijven gehandhaafd, maar we geven er op sommige punten wel onze eigen draai aan. Natuurlijk blijven de beugelflessen, de champagne, de cocktailbar en diverse soorten wijnen," vertelt Niek als een vanzelfsprekendheid.

De muziek wordt verzorgd door een tweetal DJ's, niet de minsten, namelijk Ray Montreal (Ramon Nienhuis) en Reinoud Rave, die een 90's set zal draaien. Hoofdact zal de zeer veelzijdige Ploddeband zijn. Ook een DJ-talent uit de Achterhoek zal zijn opwachting maken; Glenn Klein Goldewijk. "Hij gaat 19.00 uur openen met een set commerciële house. Heel divers. De moeite waard om op tijd te komen." Het Nieuwjaarsgala is voor jong en oud. "Daar hebben we het programma bewust op afgestemd. Het duurt tot 01.00 uur." Ook de aankleding zal feestelijk zijn. Lansink: "We willen het schitterend mooi en chique aankleden, mooie decoraties; met een luxe aankleding, met ook sta-tafels.Het zou mooi zijn als de bezoekers, net als voorgaande jaren, in hun galaoutfit komen, maar het is niet verplicht," benadrukt Lansink.
De eerste 100 gasten krijgen bij binnenkomst een glaasje champagne aangeboden. De catering bestaat uit diverse snacks en hapjes. Kaarten zijn verkrijgbaar via nieuwjaaarsbal.nl. Met Joan Nienhuis van Hair and Beauty in Groenlo werd een mooie deal gesloten voor de dames. "Op 1 januari kan het kapsel in gala-stijl verzorgd worden bij Hair and Beauty aan de Markt in Groenlo. Als de dames zich de haren laten stylen of opsteken die dag, tussen 12.00 en 18.00 uur voor 40 euro, dan ontvangt men tevens een entreekaart. Dat zit er dan bij in." Ook zijn er bij haar losse tickets à 20 euro verkrijgbaar. De avond is 18+.

Nieuwjaarsgala 2018