De Lünske Theaterspöllers. Foto: PR
De Lünske Theaterspöllers. Foto: PR

Midwinteravond met volkstheater in de streektaal

Midwinteravond met volkstheater in de streektaal

ACHTERHOEK - De werkgroep Achterhoek-Westmünsterland, Dialectkring Achterhook en Liemers, Kulturkreis Schloss Raesfeld e.V. en Kreisheimatpflege Bocholt, nodigen gezamenlijk van harte uit voor de jaarlijkse Midwinteravond op vrijdag 27 december bij Erve Kots in Lievelde. Die staat dit jaar in het teken van amateurtoneel en volkstheater in de streektaal aan weerszijden van de grens.

Het gebied tussen IJssel en Baumbergen kent een lange, voor een deel al eeuwenoude traditie van amateurtoneel en volkstheater in het dialect. Hoe levend is die traditie en de streektaal nog in deze regio? Daar gaat men deze midwinteravond nader op in.

Na een inleidende lezing over dit thema door Dr. Timothy Sodmann uit Südlohn wordt er toneel gespeeld. De Lüntske Theaterspöllers voeren een akte op uit het dialectstuk 'De Kalverköppe'. Toneelvereniging Ons Genoegen uit het Woold speelt de eenakter 'Diner for One' in de streektaal. Doris Homolka uit Bocholt leest een verhaal van Egon Reiche en Joop Lammers uit Breedenbroek een verhaal van Henk Krosenbrink. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Duo Alles Andès (Hans Beernink en Wim Jansen). Aanvang 19.30 uur. Entreeprijs 12,50 euro inclusief koffie/thee en een knieperken. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Alles Andès. Foto: PR